Aktywne Wpisy

MrSzakal +201
38 lat temu. Ależ to była maszyna, ikona lotnictwa cywilnego. ✈️
- Concorde osiągał prędkość przelotową Mach 2,04 (ok. 2 180 km/h)
- Trasę transatlantycką z Londynu do Nowego Jorku pokonywał w około 3 godziny 30 minut, skracając czas podróży niemal o połowę względem tradycyjnych rejsów.
- Podczas lotu kadłub nagrzewał się do 127°C, co powodowało jego wydłużenie o około 20 centymetrów.
- Podróż Concordem była synonimem luksusu - ceny biletów wynosiły nawet
- Concorde osiągał prędkość przelotową Mach 2,04 (ok. 2 180 km/h)
- Trasę transatlantycką z Londynu do Nowego Jorku pokonywał w około 3 godziny 30 minut, skracając czas podróży niemal o połowę względem tradycyjnych rejsów.
- Podczas lotu kadłub nagrzewał się do 127°C, co powodowało jego wydłużenie o około 20 centymetrów.
- Podróż Concordem była synonimem luksusu - ceny biletów wynosiły nawet
źródło: IMG_4307
Pobierz
wykop +7
Zmiany w lewym menu!
Od dziś znajdziecie tam sekcję z obserwowanymi tagami. Dzięki niej szybciej dotrzecie do treści, które naprawdę Was interesują - bez klikania w dodatkowe zakładki.
To zmiana przygotowana w odpowiedzi na Wasze prośby. Niby drobna, a sprawia, że korzystanie z Wykopu staje się wygodniejsze i bardziej dopasowane do Waszych potrzeb!
Sprawdźcie
Od dziś znajdziecie tam sekcję z obserwowanymi tagami. Dzięki niej szybciej dotrzecie do treści, które naprawdę Was interesują - bez klikania w dodatkowe zakładki.
To zmiana przygotowana w odpowiedzi na Wasze prośby. Niby drobna, a sprawia, że korzystanie z Wykopu staje się wygodniejsze i bardziej dopasowane do Waszych potrzeb!
Sprawdźcie
źródło: wykop
Pobierz

Porównanie kota do kury XD
Kot to jest szkodnik i właśnie, dlatego powinno się go PILNOWAĆ (co nie oznacza, że tylko w domu ma siedzieć). Widziałeś kiedyś kurę, która atakuje ptaki czy inne zwierzęta? XD
@corsa900: To, że zabija ptaki, to już nie jest ważne... Jak dla mnie - trzeba kota odstrzelić, by ratowac ptaki.
https://youtube.com/shorts/TChkzi6R8iY?si=DZ_t9BLXxdfBEf8f
@d4wid: to coś w stylu ogień-dziecko=zapałki? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@kubako: coś w stylu dziecko=domestos=oiom (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@fuurin: dlatego ustawa z wysokimi karami za brak kastracji, wypuszczania itd. jest potrzebna.
Dopóki tego nie będzie, nic się nie zmieni. Choć i tak jest lepiej, pomyśl jak był o20 lat temu, wtedy to takiej wiedzy nie było dostępnej, ile wtedy zwierząt ginęło?
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Raz zdejmowałem kota z drogi, bo ktoś go przejechał w nocy - był jeszcze ciepły. Obok dom to poszedłem powiadomić, że ich pupil zrobił kaput. Koleś do mnie "ku$%$ 4 kota mi rozjechali już". Kurtyna.