✨️ Obserwuj #mirkoanonim Hej, kupiłem mieszkanie z 2011 roku. Okazało się że jest tragicznie wyciszone pod kątem dźwięków uderzeniowych i słychać absolutnie wszystko, dosłownie jak spadnie 2 zł sąsiadowi z góry jak również trzaskanie drzwi wejściowych. Codziennie słychać każdy krok sąsiada, trzaskanie szafka a używają normalnie mieszkania. Dźwięk musi się niesamowicie nieść po ścianach. Ogólnie są normy izolacji akustycznej które na 100 procent są przekroczone i nie wiem co robić i jak to w praktyce wygląda. Mam się sądzic że sprzedawcą z tytułu rękojmi? Boje się że jak sprzedam takie to ktoś będzie się sądził że mną. Wie ktoś może jak takie sprawy wyglądaja? Bo temat mega trudny a mi się po prostu nie chce żyć przez te mieszkanie.
@mirko_anonim: ja kupiłem mieszkanie z 2023 roku i nade mną mieszks jakoś słoń który chodzi na piętach i co chwilę słyszę bum bum bum, tylko od niego, jego żona chodzi normalnie. Ale słyszę tylko te zero innych dźwięków rozmów itp, też mnie to w-----a xd
@mirko_anonim: To zależy, czy chce Ci się kopać z koniem. Możesz oczywiście wezwać ekipę specjalistów i na podstawie przekroczenia norm się sądzić, ale... możesz się też niemiło rozczarować, bo te normy nie są specjalnie wyśrubowane. Nie są również ważone pod kątem tego, jak nasze uszy odbierają różne częstotliwości, albo jak irytujący bywa dla nas konkretny zakres (np. basy).
Poziom dźwięku, który przenika do pomieszczeń mieszkalnych nie powinien przekraczać 40 dB
Hej, kupiłem mieszkanie z 2011 roku. Okazało się że jest tragicznie wyciszone pod kątem dźwięków uderzeniowych i słychać absolutnie wszystko, dosłownie jak spadnie 2 zł sąsiadowi z góry jak również trzaskanie drzwi wejściowych. Codziennie słychać każdy krok sąsiada, trzaskanie szafka a używają normalnie mieszkania. Dźwięk musi się niesamowicie nieść po ścianach. Ogólnie są normy izolacji akustycznej które na 100 procent są przekroczone i nie wiem co robić i jak to w praktyce wygląda. Mam się sądzic że sprzedawcą z tytułu rękojmi? Boje się że jak sprzedam takie to ktoś będzie się sądził że mną. Wie ktoś może jak takie sprawy wyglądaja? Bo temat mega trudny a mi się po prostu nie chce żyć przez te mieszkanie.
#mieszkania #nieruchomosci #prawo
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Poziom dźwięku, który przenika do pomieszczeń mieszkalnych nie powinien przekraczać 40 dB