Wpis z mikrobloga

@Zulf: nie, tak samo jak teraz nie masz, swowoda jest iluzją, realnie istnieje przymus ekonomiczny a dynamika relacji pracodawca - pracownik jest niemalże zawsze na korzyść pracodawcy dlatego historycznie wszelkie przywileje, jakie dostała klasa robotnicza np. 8 godzinny dzień pracy były wywalczone krwawą walką(w przypadku 8 godzinnego dnia pracy - około 100 lat walki, masa przelanej krwi, strajków, prostestów i śmierci robotników, socjalistów i komunistów)
  • Odpowiedz
otworz firme i zrob 1 dniowy dzien pracy

@Zulf: ja tak zrobiłem i moge potwierdzić to co mówi OP - JDG to najlżejsza forma zarabiania
  • Odpowiedz
Fakty są takie, że kasjerka na etacie płaci większy ZUS niż osoba zarabiająca 20 tysięcy na B2B

@Rainmaker97: XD akurat wczoraj dostałem swój roczny pit od księgowej, za same składki na ZUS mógłbym kupić sobie wycieczkę dookoła świata więc proszę nie p-------ć głupot, składka jest uzależniona od dochodu
  • Odpowiedz
na śmieciowe mogą od ciebie wymagać nawet pracy 7 dni w tygodniu przez 24 godziny

@Rainmaker97: umowa śmieciowa jest śmieciową wtedy, gdy pracownik nie ma nic do zaoferowania I SIĘ SAM GODZI NA TO, CO MU WCISNĄ.
Wytlstarczy nie reprezentować śmieciowych kompetencji i umowa cywilnoprawna jest zajebista, bo możesz sobie tam wpisać takie bajery, których nie ma w uop.
  • Odpowiedz
@Rainmaker97: Ogólnie to się zgadzam tylko sam teraz trochę robisz to co krytykujesz

klasa średnia i niższa dalej zacięcie broni bogaczy choćby w internecie

Fakty są takie, że kasjerka na etacie płaci większy ZUS niż osoba zarabiająca 20 tysięcy na B2B

@Rainmaker97: Anon klepacz kodu bez żadnej nieruchomości zarabiajacy na ręke te 16 klocków to zdecydowanie nie jest bogacz, nawet nie wiem czy pasuje do klasy średniej, on
  • Odpowiedz
@Rainmaker97: Ktoś Ci płaci za takie brednie? Osoba zarabiająca 20k na B2B na ryczałcie odprowadza średnio ok 5000-6500 zł. Na pewno kasjerka płaci więcej ZUS... Pracę 4 dni w tygodniu lub 7h dziennie spokojnie ludzie potrafią sobie wyegzekwować znam takie 3 osoby(jedna tylko z IT). Masz kompetencje jesteś potrzebny nie ma problemu.
  • Odpowiedz
8 godzinny dzień pracy były wywalczone krwawą walką(w przypadku 8 godzinnego dnia pracy - około 100 lat walki, masa przelanej krwi, strajków, prostestów i śmierci robotników, socjalistów i komunistów

@ShadyTalezz: xDDDD

8h tryb pracy wprowadzil ten wstrętny kapitalista Ford, bo zwiekszyla sie wydajnosc pracy. Jakoś też zapominasz, że niektóre firmy same testują teraz 4 dniowy tryb pracy, bez żadnego prikazu z góry.
  • Odpowiedz
to masz też pierwszeństwo przed biedotą, co?

@tellet:mozesz tez mieszkac za 3m plotem. Z ochroniarzami na wjezdzie, a na zakupy jezdzic z obstawa jak w afryce.
  • Odpowiedz