Wpis z mikrobloga

  • 2
Pani Dorota pewnie codziennie rano modlitwa i później kościółek. A w międzyczasie hejt w internecie i obrażanie rodziny.
  • Odpowiedz
@frugASS: dzisiaj to by powiedzieli, że to uprzedmatawia kobiety bo za garami facet powinien byćvz rodzina skoro to zabawa dla całej rodziny a nie kury domowej z dziećmi xd
  • Odpowiedz
@frugASS: ludzie piszą takie komentarze podpisując się pod tym imieniem, nazwiskiem i pokazując swoją facjatę. Ja na wykopie pisząc jako Soczi jakoś źle bym się czuł pisząc coś takiego innemu mirasowi.
  • Odpowiedz
Tak samo -kuchnia włoska to chłopskie jadło wcześniej bazujące na kluchach i innych tanich składnikach. A teraz próbują wmówić że bez super drogich oryginalnych składników DOP to gówno a nie jedzenie xD.


@revente: Bo każde jedzenie można wykręcić na lepszy poziom, niż sprowadzić to tylko do zapchania kichy.

Bardzo dużo 'tradycyjnych' przepisów ma max kilkadziesiąt lat, a wiele z nich powstało w USA xD.


@revente: Podasz jakies przyklady?
  • Odpowiedz
Np. carbonarra.


@revente: Carbonara nie jest jakims fancy daniem wloskim, a daniem raczej pod turystów. Prozno jej szukac w wielu menu. Podobnie jak spaghetti jakie znamy u nas, czyli spaghetti bolognese. W Bolonii je się tagliatelle i slusznie, bo spaghetti ma zbyt mala powierzchnie nosna dla tak ciezkiego sosu z mięsem. Z makaranow serowych znacznie bardziej tradycyjnym jest "cacio e pepe".
  • Odpowiedz