Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Hej, pytanko do osób na stanowiskach managerskich/leaderskich i wyżej - jak wy dziennie pracujecie?

Mój codzienny kalendarz do 6-7,5h spotkań które trzeba prowadzić/mieć chociaz podwyższoną uwagę i włączoną kamerke. W międzyczasie dziennie przychodzi jakieś 500-800 maili + z 50 powiadomień na teamsie jak nie lepiej.

Jak wy sobie radzicie z taką robotą? Ja nie jestem w stanie obrobić rzeczy bierzących i kupka codziennie rośnie, a oczywiście non stop jest presja

Wiadomo że można usiąść w weekend 2 dni po 10 godzin i poodpisywać na maile, poogarniać tematy, ale to nie jest rozwiązanie docelowe
#korpo #praca #pracbaza

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Hej, pytanko do osób na stanowiskach managers...

źródło: google-calendar-sync-overview

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim Możesz rozważyć oddelegowanie części zadań pracownikom i automatyzację procesów, aby oszczędzić czas. W razie potrzeby, zmiana stanowiska lub pracy, powodzenia ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @pannkracy
Tylko że nie ma takiej opcji delegowania tego niżej, bo to są tematy stricte managerskie/dyrektorskie do których osoby niżej dostępu mieć nie mogą, albo nie powinny.
Wszystko co mogą robić osoby niżej jest już w miarę możliwości powypychane

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
Anonim (nie OP): C-level here.

Bezwględna likwidacja głupotek i skupienie się na paru najważniejszych celach i projektach, a resztę oddelegować.

Maile w pracy głównie mam od automatów, więc i przepuszczam je przez różne filtry automatyczne i zaglądam bardzo rzadko na maila. Jedyne co muszę przejrzeć codziennie to parę maili od ludzi na które wiem, że czekam. Oczywiście jakiekolwiek marketingi od razu do spamu.
  • Odpowiedz