Wpis z mikrobloga

Żywiec Białe - że się posłużę klasykiem: https://www.youtube.com/watch?v=qy03EDdDsBw

Tak się zastanawiam czy ktoś w Żywcu tego próbował przed wypuszczeniem na rynek? Przecież tego się nie da pić. W miarę ciekawy zapach to jedyny komplement jakim można opisać Białe. Wyglądu w ogóle nie ma, barwa kojarzy mi się z pomyjami po chudym rosole albo zżółkniętym białym podkoszulkiem. Strasznie wodniste, rzadkie, nie ma żadnej treści. Dobrze czuć przyprawy, tylko w smaku przywodzą mi na myśl rozgotowane warzywa z zupy. Zdecydowanie nie polecam, chyba najgorzej wydane na p--o pieniądze od czasu gdy kupiłem Lacha (nie Lecha!).

Żywiec Bock - na pewno lepsze niż Białe, bo ciężko zrobić coś gorszego, ale dobre też nie jest. Jak poprzednik strasznie wodniste, mało treściwe. Barwa bardzooo jasna, szczerze to chyba jeszcze nie widziałem tak jasnego koźlaka. Bardzo klarowne. Piana na początku całkiem niezła, ale grubopęcherzykowa i opada po kilkudziesięciu sekundach. Smak płaski, niczym się nie wyróżniający, po 15 minutach już się go nie pamięta. Na pewno go też nie powtórzę, bo za 3,80 zł jest wiele lepszych piw.

#p--o #gobioceniapiwo #a-----l #browar #pijzwykopem
gobi12 - Żywiec Białe - że się posłużę klasykiem: https://www.youtube.com/watch?v=qy0...

źródło: comment_YdT39jbkrsXNsmYfP9kP7rcUyRDxEWtf.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gobi12: ja dzisiaj piłem wiśniowe i śliwkowe od amber i też szału nie robią, za ciemnymi piwami nie przepadam, ale kiedyś na jedno dobre trafiłem, tyle, że już nigdy po tym go nie widziałem, w sumie to pewnie taka mieszanka jak książęce od tyskiego - smakuje jak zwykłe tyskie z jakimś aromatem, często rozwodnione (w zależności od typu) i kosztuje też niecałe 4 zł (za 4.68 są koło mnie miodowe
  • Odpowiedz
@gobi12: Mam tak samo, że muszę odkrywać, bo bez tego czegoś mi brakuje. W planach mam spróbowanie wszystkich piw świata, co będzie ciężkie do spełnienia, ale pomarzyć można.

• Odpowiedz