Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam trochę hajsu w #obligacje (wszystkie oprocentowane powyżej 6%), drugie tyle wolnego hajsu, oraz ziemię niedaleko dużego miasta w dobrej lokalizacji. Mógłbym spiąć finansowo #budowadomu bez kredo. Choć wydaje mi się to logiczne w mojej obecnej sytuacji życiowej, to szczerze to nie chce mi się za to na obecnym etapie mojego życia brać i wolałbym poczekać kilka lat. Wedle serwisu wielkiebudowanie prognozowany wzrost cen budowy domu za ten rok to 2,9%. Wątpię byśmy mieli większe wzrosty cen budowy niż 6% r/r w ciągu najbliższych kilku lat. Obecne oprocentowanie obligów 3-letnich to 6,4%.

Wrzucać resztę hajsów w obligi i cieszyć się życiem czy sobie domek budować? Mam gdzie mieszkać, nie wynajmuję.

#nieruchomosci #inwestycje

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

No to w co mam wkładać hajsy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• obligacje 57.7% (64)
  • budowa domu 42.3% (47)

Oddanych głosów: 111

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Budowa domu jest trochę męcząca - szczególnie jak podchodzisz z rigczem do kasy i trochę przegląd cenowy usługodawców robisz, a nie zachowujesz się jak przeciętny Janusz, który biorąc kredyt myśli że wpisał Motherlode w simsach i daje sobie wcisnąć wszystko nawet za 2x ceny ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale na długi termin imo warto. Sam też to przechodzę, ale ile razy myślałem sobie "a mogłem
  • Odpowiedz
@inko-gnito: Dokladnie co za bezsens... potrzebujesz domu to sobie kup lub zbuduj jak nie to nie. Nie ma takiego obowiazku. I jeszcze anon sie pyta innych anonow czy potrzebuje ten nowy dom...
  • Odpowiedz