Aktywne Wpisy
bolS07 +35
VeritasEtLux +17
Drodzy moi,
Rzecz jest poważna! Żona wyśmiewa się ze mnie. Mowię od czasu do czasu na ludzika lego per "hipek" co zawsze wywołuje u niej salwy śmiechu... Wiem, że nie jest to oficjalna nazwa na taką figurkę, ale śmiem twierdzić, że nie tylko ja tak mówiłem w dzieciństwie.
Potrzebuję od Was potwierdzenia (lub nie, ale mam nadzieję na potwierdzenie ;) ), że znacie taką nazwę, lub słyszeliście jak ktoś jej używa. Chcę
Rzecz jest poważna! Żona wyśmiewa się ze mnie. Mowię od czasu do czasu na ludzika lego per "hipek" co zawsze wywołuje u niej salwy śmiechu... Wiem, że nie jest to oficjalna nazwa na taką figurkę, ale śmiem twierdzić, że nie tylko ja tak mówiłem w dzieciństwie.
Potrzebuję od Was potwierdzenia (lub nie, ale mam nadzieję na potwierdzenie ;) ), że znacie taką nazwę, lub słyszeliście jak ktoś jej używa. Chcę
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Pytacie "to czemu nie zrezygnujesz?" A bo ta inwestycja jest w dobrej lokalizacji w Krakowie (Podgórze) i mam taki lęk, że już nie ma gdzie budować, więc jak nie wezmę tego to będę zmuszona potem kupić coś na Bronowicach/Mistrzejowicach czy Prądniku Białym. A pracę i znajomych mam tutaj właśnie. Czy faktycznie Kraków jest już tak zabudowany? W grę wchodzi też Podgórze/Zabłocie/Czyżyny.
Wydam na to mieszkanie wszystkie moje oszczędności. Mieszkanie ma 70 metrów, a takie cięzko sprzedać w razie wpadki.
Co mi się nie podoba? Głównie to, że otoczone sąsiadami z każdej strony i na dole ogródki, gdzie każdy sobie może psa wyprowadzić i będą ujadać. No i ulica blisko, niby jakaś wewnętrzna, ale będzie większy ruch bo obok budują kolejne dwa osiedla, na parterze jakiś lidl/biedronka czy inny sklep tego typu.
Kupiłabym z wtórnego, ale mój wymóg to ostatnie piętro bo mam obecnie przechlapane z bachorami nade mną. Niestety takich mieszkań jest mało, jak się pojawiają to szybko znikają.
Poza tym trochę boję się wtórnego. Bo jeśli pojawia się ogłoszenie w dobrej lokalizacji, na ostatnim piętrze, z dobrym rozkładem, to niby czemu właściciel miałby go sprzedawać? Mam wrażenie, że wtedy zawsze jest jakiś haczyk - np. #!$%@? sąsiad, cienkie ściany, smród z czegoś (Wisła) itd. i ludzie lubią to ukrywać.
#krakow #mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie #nieruchomosci
@LogicznaKalkulacjja: Samo mieszkanie jest gitens, to co mi się nie podoba opisałam wyżej
@donalejd: Może np dlatego że chce zmienić miasto, zbudować/kupić dom, wyjeżdża za granicę, albo bo kogoś poznał i chce zamieszkać z tą drugą osobą w innym?
Komentarz usunięty przez moderatora
A co było dla Ciebie priorytetem?
@testynaprodukcji: Jest
@testynaprodukcji: że też w 2024 ludzie jeszce piszą te głupoty xD
@donalejd: Tylko i wyłącznie ostatnie piętro. Jak Ci będzie zimno, to sobie klimą dogrzejesz. Sąsiada z góry nikt i nic nie wyciszy, pieniądze nic tu nie pomogą.