Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#psychiatria #adhd

Hej, będę brać medikinet cr 10mg. Czy jak mam niskie cisnienie a duże bicie serca (koło 90 min) mogę to brac czy dostane zawał? Jakie w ogole mieliście uczucia po tej 1 tabletce?

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): 10 mg to niewielka dawka (szczególnie CR) którą być może będziesz jeszcze zwiększał a CR jest łagodniejsze niż IR. Niskie ciśnienie to raczej nie problem bo medi pewnie podniesie i będziesz bliżej normy, szczególnie w pierwszych miesiącach zanim się przyzwyczai organizm. Tętno dosyć spore a medikinet je będzie najpewniej podbijać więc pytanie co na to lekarz który Ci to przepisał?

• Odpowiedz
@mirko_anonim: najlepiej zapytaj lekarza czy możesz brać, a nie losowych ludzi ( ͡° ͜ʖ ͡°). Po pierwszej tabletce czułem się bardziej skupiony i nie musiałem prowadzić wewnętrznego dialogu czy warto teraz wstać i umyć te naczynia czy może nie tylko wstałem i je umyłem jakby to było coś oczywistego
  • Odpowiedz
@SmaczneBenzodiazepiny pij dużo bo się odwodnisz, jedź na siłę albo większe posiłki przed medi. Sen no to sen, trzeba jakiś system wyrobić, w kontu to stymulant.

@NKPL kwestia dawki, dobrze dobra dawka napedza do działania, fajnie podbija dopaminę i pomaga się skupić czyli same plusy. No i też ważna jest własna motywacja i wyrobienie sobie jakiejś rutyny
@Wierzbek dokładnie ( ͡º ͜ʖ͡º) idealnie podsumowane
  • Odpowiedz
@SmaczneBenzodiazepiny no powiem tak, też kiedyś miałem w------e, ale po ponad miesiącu na medi trochę mi się zmienia mindset. Na tyle dobrze działa, że zaczynam właśnie powoli ogarniać bałagan zyciowy który narobiło ADHD przez lata.

1) zdrowie: na początek suple + nawodnienie + odżywianie przy medi, u mnie teraz wleci huel bo inaczej nadal będzie lipa z jedzeniem

2) zdrowie psychiczne czyli jakaś terapia, ale to za jakiś czas.

No mamy
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Ja przed rozpoczęciem medi musiałam zrobić ekg i po rozpoczęciu leczenia badać sobie regularnie ciśnienie i puls, ale okazało się, że nie powoduje on u mnie skutków ubocznych w obrębie tych parametrów.
O wiele łatwiej się po nim skupić. Łatwiej się pracuje i ogarnia życiowo dom.
  • Odpowiedz
@SmaczneBenzodiazepiny na razie ogarnąłem odwodnienie + witamy pod medi :D i dzisiaj było spoko, chociaż łeb mi nie pęka, po świętach huel, a terapoa jak będzie kasa bo "niestety" ale po medi jestem innym człowiekiem. Odpowiedzialnym, spokojnym i zachowuje się dojrzałe adekwatnie do wieku. Do tej pory jestem w szoku jak wiele potrafi zmienić jedna tabletka
  • Odpowiedz