Aktywne Wpisy
czykoniemnieslysza +465
Kto pamięta tą aferę. Wtedy Polska to była jedna patologia, gdyby nie to, że rok później wszystkie patusy wyjechały do Anglii to bylibyśmy dalej Ukrainą 2.0
#szkola #patologiazmiasta
#szkola #patologiazmiasta
YamatosDeath +212
Za duża ilość kobiet na medycynie to realny problem służby zdrowia nad którym trzeba się pochylić. Kobiety nie chcą iść na wymagające fizycznie specjalizacje, ani nie chcą brać na siebie odpowiedzialności. Przeciętna studentka medycyny chce być albo dermatologiem albo pediatrą albo lekarką medycyny estetycznej. W obliczu zapaści kadrowej służby zdrowia powinniśmy wprowadzić parytet na studiach 50% miejsc dla kobiet i 50% dla meżczyzn, a być może uruchomić również jakieś programy wsparcia dla
Siema, anonki
Ma ktoś może pomysł, jak podrasować CV będąc ledwo po szkole i mając doświadczenie w paru firmach, które wynosi sumarycznie z 8 miesięcy (sumując do pełnego etatu. Razem ciut więcej, ale po pół etatu, 1/5 etatu etc.)?
Nie zależy mi na #pracait czy coś, a po prostu na tym, by pracodawcy chociaż oddzwaniali, gdy składam dokumenty na tak właściwie niewymagające posady (sprzątanie, jakaś ochrona, rozkładanie towaru na sklepie).
Nie robię statystyk, ale składanie codziennie limitu CV na OLX przez tak naprawdę ostatnie pół roku, a telefonów z 5/6 od tego czasu
Zakładam, że pewno wielu odrzuca to,
Zawsze mógłbym iść w #uxdesign, bo coś tam robiłem, ale c-----o u mnie z rysunkami (chodzi bardziej o jakieś krzywe do ikon czy coś) i nie używam #corel
Typie, ja omijam większość promocji w sklepach, bo nie mają samoobsługówek. Jeśli mam robić zakupy poza Biedrą, Lidlem czy innym Auchan to rezygnuję albo wyliczam już kasę
Nakreślę od razu i prosto z mostu. W poniedziałek rano jadę na badania medycyny pracy, po których jeszcze w ten sam dzień kontaktuję się z szefem by dać mu dokumenty i zacząć pracę przy sprzątaniu w Urzędzie Wojewódzkim w Poznaniu. Jeśli nie uda mi się dostarczyć papierów w poniedziałek
@JuanPablitoSegundo_2137: Zrób tak:
1. Olej OLX.
2. Pracy szukaj na pracuj.pl, ale aplikacje składaj bezpośrednio u pracodawcy, nie przez pracuj.pl.
3. Poszukaj roboty na nabory.kprm.gov.pl, w ofertach pracy w ZUS oraz lokalnym samorządzie. Aplikuj wedle uznania.
Dzięki za radę chociaż do tego, miałbym małe ale po tym, jak słucham sobie Ni3 wiem podcast i jeden z prowadzących, co sam mówi, że ma podobne doświadczenie (jedynie praca w Lidlu) ostatnio narzekał, że widzi, iż pracodawcy tego nie odczytują i praktycznie zadawał reszcie prowadzących (bardziej retorycznie) to samo pytanie co ja
I teraz najwazniejsze: HR nigdy (chyba, że jakiś jebnięty) nie szuka najlepszego pracownika na jakieś szajsstanowisko. Nie wiem na co aplikujesz, ale jak to są stanowiska proste (typu: masz pilnowac magazynu od 8 d 16, albo przepisywać excela od 8
- Wypizdowo Górne - miasto powiatowe +-60k mieszkańców
- Wypizdowo Dolne - wiocha pod płaszczykiem miasta +-20k mieszkańców
- Psodupamiszczekajo Podwypizdowskodolne - wiocha +-1k mieszkańców albo i mniej
To teraz tak:
1/ ze służby cywilnej są w Poznaniu trzy ogłoszenia bez wymaganego
@Filipterka25: jak kiepska... Może jak się serio siedzi w IT, ja od początku piszę że taki Januszpol (ta firma "Oskarka" naprawdę spoko, z szefem mógłbym iść pewno na browka jakbym pił i on by miał czas, patrząc realnie jaki z-------l ma) to mi wystarcza. Zobaczę sobie te oferty, może wejdę w branżę jednak i tyle
1. Wyrzuć podstawówkę, nie ma żadnego znaczenia
2. Połącz te prace dorywcze w dwie:
Sprzedawca-Kasjer 08.2022-03.2023
Pracownik serwisu sprzątającego 08.2023-obecnie