Aktywne Wpisy
JoeGlodomor +1229
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
gymw8nhnzd +106
Byłem sceptycznie nastawiony do elektryka, ale kolega sobie mocno zachwalał i spróbowałem:
Tesla 3 standard, ~50kWh bateria LFP, pompa ciepła, tył napęd ~300KM i 5,5s do 100 km/h. Zasięg mocno zróżnicowany od temperatury i prędkości, w moim przypadku jakieś 350-500km na jednym lądowaniu.
Co mnie skłoniło do zakupu? Jeżdżę 95% czasu po mieście wokół komina, rzadko kiedy trasy do 100km a raz w roku może 500km do rodzinki.
1) stosunkowo dobre przyspieszenie jak
Tesla 3 standard, ~50kWh bateria LFP, pompa ciepła, tył napęd ~300KM i 5,5s do 100 km/h. Zasięg mocno zróżnicowany od temperatury i prędkości, w moim przypadku jakieś 350-500km na jednym lądowaniu.
Co mnie skłoniło do zakupu? Jeżdżę 95% czasu po mieście wokół komina, rzadko kiedy trasy do 100km a raz w roku może 500km do rodzinki.
1) stosunkowo dobre przyspieszenie jak
#medycyna #lekarski #sluzbazdrowia #polska #gospodarka #praca #pracbaza #studia #studbaza
@ChlopoRobotnik2137: ano wlasnie, jeszcze o psychiatrii zapomnialem. To też
@piamater: Nie chce cie martwić, ale lepiej zdają matury tylko po prostu nie wybierają się potem na medycyne. Chciałaś błysnąć ale nie wyszło. Dlaczego? Nie wiem, choć się domyślam :)
https://schm.org.pl/blog/o-roznicach-miedzy-plciami-na-maturze/
To jest naprawde POWAŻNY problem
Twój wpis sugeruje, że głupie baby
@grzmik: Racja
Z takich dość wymagających jak chirurgia tylko 13% to kobiety, ale nie dlatego, że nie chcą, tylko mężczyźni nie chcą uczyć. W ogóle to, że lekarze nie chcą uczyć młodych to problem.
@piamater: Ta nawet jest taka jedna na instagramie co formalnie specjalizuje się w kardiochirurgii, ale realnie to all-in w pompowanie ust tylko kardiochirurg fajnie brzmi xD
@YamatosDeath: Przecież medycyna estetyczna jest bardzo dochodowa, więc pewnie zwraca się w podatkach.
@piamater: Piękną oblężoną twierdze zaczynasz tu sobie budować