Wpis z mikrobloga

moi rodzice nie zaszczepili we mnie jakiejś pasji poprzez pokazanie swoich pasji czy przymus, teraz nie potrafię znaleźć hobby

@mirko_anonim: o wuju złoty, to już jest jakiś wyższy poziom obwiniania całego świata za swoje problemy.

Trochę jakbyś napisał że rodzice nie zaszczepili w tobie jakiejś pasji do odpoczywania więc przegrałeś życie bo nie nauczyli cie pierdziec w krzesło ¯\(ツ)/¯

Miejże trochę rigczu i weź w swoim życiu odpowiedzialność za cokolwiek
  • Odpowiedz
@vealen0: no ale są granice XD
Zobaczył że sąsiad jedzie z synem na motorynce i obwinił starych za to że sam nie ma hobby ¯\(ツ)/¯

Powiem więcej, hobby jakoś nachalnie zaszczepione przez starych to dopiero może być patologia. Każdy zdrowy człowiek swojej pasji szuka sam. W sobie. Rodzice mają uj do tego.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Mnie nikt do niczego nie namawiał. Wręcz przeciwnie. Wmawiał że się nie nadaje. I nie miałem problemu ze znalezieniem sportowej pasji czy przerwania tego „łańcucha” pokoleniowego mówiąc szerzej. Jak masz słomiany zapał to nie obwiniaj za to rodziców.
  • Odpowiedz
Właśnie zdałem sobie sprawę, że przez to, że w dzieciństwie moi rodzice nie zaszczepili we mnie jakiejś pasji poprzez pokazanie swoich pasji czy przymus, teraz nie potrafię znaleźć hobby.

@mirko_anonim: tak tak, chłop ma pewnie z 35 lat ale to wina matki że jak miałeś 15 lat to nie pokazała Ci jak się gotuje, albo ojca że na grzyby nie zabrał

na kogo jeszcze winę zrzucisz? - daj już im
  • Odpowiedz