Aktywne Wpisy

Golibroda85 +350
Ostatnio w robocie napisałem sobie mały program który znacząco ułatwił mi pracę i zaoszczędził wiele godzin bezsensownego klikania. Oczywiście nie zrobiłem tego sam, tylko przy pomocy chatGPT. A trzeba wiedzieć że z programowaniem mam tyle wspólnego co z drogimi samochodami, czyli nic xD. Samodzielnie bym nawet tego Pythona nie zainstalował. No i poczułem lekką dumę z siebie, pierwszy raz od bardzo dawna. Szefowi się nie pochwalę, bo w nagrodę dostanę tylko kpiny

magdalena-gaska +55
Jaki powinien być mój facet:
- prawiczek, zużyta parowa się nie nadaje
- uległy
- nie powinien dyskutować i odzywać się niepytany
- powinien gotować i sprzątać
- powinien ubierać się skromnie
- prawiczek, zużyta parowa się nie nadaje
- uległy
- nie powinien dyskutować i odzywać się niepytany
- powinien gotować i sprzątać
- powinien ubierać się skromnie

Witam,
Jak wygląda kupno nowego mieszkania, jeśli już się jakieś ma. Chodzi o to, że mam jakieś mieszkanie, które jest warte ok 400 tys, mam jeszcze na nim niewielki kredyt, który zamierzam spłacić w max 3 lata. Załóżmy, że chciałbym sobie kupić nowe mieszkanie deweloperskie i to mieszkanie, które mam dać jako wkład własny, ale nie chciałbym też tego starego sprzedawać dopóki to nowe nie będzie gotowe do zamieszkania.
Jak to ugryźć? Jak wygląda cały proces w takim przypadku (załóżmy, że nie mam żadnego wkładu własnego oprócz tego mieszkania)? Ktoś coś podobnego robił?
Jak wygląda to od strony banku? Czy robią jakieś problemy?
#nieruchomosci #mieszkanie #mieszkania
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: Żaden bank nie zaakceptuje tej nieruchomości jako wkład własny ze względu na obciążenie kredytem hipotecznym. Bez względu na to w przypadku zakupu wkład własny w postaci innej nieruchomości jest akceptowany tylko przez jeden bank - Santander. W innym bankach możliwe jest zabezpieczenie na obu nieruchomościach, jednak nie zastąpi to gotówkowego wkładu własnego.
Jednym z rozwiązań jest pożyczka hipoteczna z