Aktywne Wpisy
Raum +491
W gorących jest wpis że 80% uczniów w szkołach średnich zrezygnowało z religii. Lekko mnie to uderzyło, bo pamiętam jak ja - nieco ponad 10 lat temu - będąc w ogólniaku złożyłem oświadczenie o rezygnacji z religii. Echo poszło po wszystkich nauczycielach xD a babka która uczyła mnie rok wcześniej tegoż przedmiotu przestała mi odpowiadać na "dzień dobry".
A tu proszę, dekadę później jest to standardem. No piękne czasy, piękne.
#szkola
A tu proszę, dekadę później jest to standardem. No piękne czasy, piękne.
#szkola
maciekrzezawa +103
Właśnie wróciłem z samotnej podróży do południowych Chin - Shenzen, Kanton i Xinping (okolice Guilin i Yangshuo). Przed wyjazdem nikogo tam nie znałem i organizowałem wszystko sam.
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny
Ostatni model puszczony na produkcję i weekend. W tym tygodniu wytrenowałem, przetestowałem i puściłem na prod 3 małe modele plus napisałem dokumentację do nich na Conflu.
Mam sideprojekt w którym AI traktują jak klepanie crudów. Pewnie takich projektów będzie coraz więcej, wraz z tym jak biblioteki będą coraz bardziej automatyzować workflowy. To chyba fajnie.
https://wandb.ai/int_pb/recommendations/reports/Recommender-Systems-Using-Hugging-Face-NVIDIA--VmlldzoyOTczMzUy
Tutaj masz fajny roadmap:
https://github.com/Moataz-Elmesmary/Data-Science-Roadmap
AI jest niesamowicie szybko rozwiajaca i zmieniajca sie dziedzina. Jeszcze 2 lata temu budowanie modeli wygladalo inaczej. Dzis sie ich nawet nie finetuninguje, bo robia to automaty. Za rok nie bedzie ich sie nawet budowac tylko bedziemy je promptowac. Dla przykladu polecam zobaczyc jak akutalnie wyglada adaptacja wlasnych wag do np. yolo, a jak wygladala rok temu
@JamesJoyce: Czyli jak wszędzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@JamesJoyce: Prawdziwa esencja branży. Ekstrakt fiuta z fiuta. Gdyby udało ci się przy użyciu AI eliminować leserów w tej branży, to miałbyś Nobla. A że się nie da, to od razu wiadomo, że zmyślasz. ( ͡° ͜ʖ ͡°)