Wpis z mikrobloga

Kawa, kawusia z rana… i kot :). Nie pasuje mu dzisiaj bo dostał rozwodnione jedzenie- jak codziennie. Jednak, dzisiaj ciut więcej wody było . A dlaczego rozwodnione? Zapewne zapytacie. A to dlatego, że on zwyczajnie nie pije. Poidełka za miliony monet nie działają. Jest jedna rzecz która działa i nie jest wodą z kibla. Uwaga oto przepis: duże naczynie z wodą, a w środku sałata wodna, ale to zawsze się kończy katastrofa. On się ta sałata bawi, i to naczynie zawsze się przewróci albo on do niego wpadnie.
Podsumowując rozwadnianie jedzenia to jest jedyne rozwiązanie które pozwalam na maintenance w długim terminie i napojenie kota.

Miłego dnia Mirki i Mirabelki!

#kawa #kawatime #atencyjnykocipasek #nevamasquerade #koty
Palinkka - Kawa, kawusia z rana… i kot :). Nie pasuje mu dzisiaj bo dostał rozwodnion...

źródło: IMG_9792

Pobierz
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Palinkka: hehe... nasz brytyjczyk upatrzył sobie spadające krople w prysznicu. Dlatego co jakiś czas delikatnie puszczam wodę aby mógł się nawodnić.

A tak to zupki od Felixa dla jaśnie pana, bo on nie pies aby wodę z miski pić.
  • Odpowiedz
  • 4
@krzysiek-wr: 😹 jaśnie pan, hrabia Filemon nie napije się- chyba że wody z kibla…
@czasowstrzymywacz Ja dawałam mu te zupki od churu i tak średnio.
On jak ja się kąpię pod prysznicem to właśnie tak też zagląda jakby chcial ale sam nie do końca wie. Mam otwarty prysznic i tak kotek myśli i wchodzi, i wychodzi.
@Kj5s6f2dk7s54o Przystojny hrabia Filemon szuka zwinnej kotki. Wlaściciel ziemski, posiada egzotyczne zasoby
Palinkka - @krzysiek-wr: 😹 jaśnie pan, hrabia Filemon nie napije się- chyba że wody ...

źródło: IMG_9794

Pobierz
  • Odpowiedz
@Palinkka: Koty naturalnie nie piją, bo są zwierzętami półpustynnymi. Wodę pobierają z mięsa, więc pojenie ich na siłę to głupota, tym bardziej zmuszanie kota do picia wstrzykując mu wodę strzykawką - to głupota i znęcanie się.
  • Odpowiedz
@krzysiek-wr: dokładnie. Miałam kota, który nie pił przez większość życia. Płyny pobierał z mokrej karmy. Woda jednak codziennie wymieniona. Przyszedł dzień, że w końcu zaczęła pić.
  • Odpowiedz
@Palinkka: mam staruszka 20 letniego i od pewnego czasu sie zaczęły problemy z wypróżnieniami i mało sikał, okazało sie ze prawie nie pije wody i pomogło dodawanie jej do mokrej karmy (suchej nie dostaje wcale) i jest znaczna poprawa. Do tego zakupilismy zupy dla kotów(xD) i dolewamy do jedzenia, kot jak nowy.
  • Odpowiedz