mirko_anonim
✨ Obserwuj #mirkoanonim
Jak Wam się żyje w #rzeszow?
Rozstaje się z partnerem po 8 latach związku. Do tej pory mieszkałam w Warszawie, ale pochodzę z podkarpacia, tu mam rodzinę, przyjaciół i w takim momencie wolałabym być bliżej bliskich. W Warszawie mam pracę, która mnie nie satysfakcjonuje, wynajem pochłonie 70% mojej wypłaty, a o kupnie mieszkania na razie mogę zapomnieć przy tych cenach. Myślę też o tym, żeby wrócić do Rzeszowa na stałe. Jak oceniacie rynek pracy, zarobki, sytuację mieszkaniową? Nie wiem czy będę mogła pracować zdalnie, ale chętnie za to nauczę się nowych rzeczy.
#rzeszow #nieruchomosci #pracbaza

─────────────────────

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

0
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
arsze_nick
arsze_nick
@mirko_anonim: Jak w Warszawie masz kiepską pracę to co dopiero będzie w Rzeszowie xd.
33
PfefferWerfer
@mirko_anonim: Postaw firmie ultimatum że musisz mieć zdalną i uciekaj. Bez zdalnej nie masz po co wracać na Podkarpacie.
8
PfefferWerfer
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
4
s.....y
W Warszawie mam pracę, która mnie nie satysfakcjonuje, wynajem pochłonie 70% mojej wypłaty

@mirko_anonim: #niezaleznakobieta
3
arsze_nick
arsze_nick
@Rura69: Ceny lubelskie czyli jakie?, wysokie? Przecież w Lublinie to ceny mieszkań czy gastro dorównują Warszawie. Popatrz sobie co ostatnio mireczek z tagu wrzuca.
2
Sylar
@mirko_anonim najpierw znajdz prace pozniej decyduj bo mozesz sie nieprzyjemnie zaskoczyc i bedzie bieda
2
vertoo
@mirko_anonim: mieszkałem w Krakowie, Berlinie, pod Londynem a teraz Rzeszów od 5lat. Nie zamieniłbym :) Jestem z Dębicy i finalnie co podkarpacie co podkarpacie :) Luźno, spokojnie, bez korków i masy dziwnie wyglądających ludzi na ulicach.
2
Rura69
Rura69
@barber-barberski:

najbardziej perspektywicznym miastem ze ściany wschodniej, dużo bardziej niż Lublin

Tu cie grzeje trochę xD Lublin ma bliżej do stolicy, przez co możesz mieć zarobki Warszawskie, a ceny Lubelskie na hybrydzie/zdalnej.
1
Luck_89
mnie tam w rzeszy się żyje nawet dobrze - ale jw. pierwsze sobie ogarnij jaką zadowalającą pracę a dopiero wtedy myśl o ewentualnych przenosinach a nie na odwrót
1
barber-barberski
@majkel88: Wiesz, że miasto jest dobre do życia jeśli w 2012r. kupowałeś mieszkanie na krechę, obecnie nie wiem czy jest tak super, jak mieszkania na moko po 2.1kk latają, to jest spoko jak masz dobry networth i stabilną sytuacje bo nawet jak zarabiasz 30k to się nie pyli tam siedzieć. Chyba, że jesteś ze wsi i masturbujesz się do pałacu kultury i skyline'u pustych wieżowców.
1
arsze_nick
arsze_nick
@Rura69: Słowo klucz to "w maju" od tego czasu to ceny p----------o, ostatnio byłam na licytacji mieszkania do generalnego remontu i stanęło na 9 tys za mkw xd
1
francoisinho
@Nie_bede_mial_zony: szkoda nawet tracić czas na posty tego matoła, kilka miesięcy temu płakał, że żaden bank nie chce mu dać kredytu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Typowy zdesperowany 36-letni przegryw, który na portalu odreagowuje swoje frustrację życiowe, ponieważ nie stać go na własne mieszkanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1
francoisinho
1
francoisinho
@majkel88: przestań się kompromitować, zdesperowany imbecylu xD
1
barber-barberski
@PfefferWerfer: Podkarpacie to nie są twoje mazury rzeszów jest najbardziej perspektywicznym miastem ze ściany wschodniej, dużo bardziej niż Lublin Białystok Kielce, mają tam dużo wakatów jak na tak małe miasteczko, plus bliskość krakowa sprawia że nawet na hybryde można się pokusić.
0
rraaddeekk
@mirko_anonim tak jak ktoś napisał, jedynie coś z firm lotniczych w strefie przy lotnisku.
W każdym innym przypadku awans to przeprowadzka do Warszawy, bo tam są centrale korpo na Polskę.
0
Rura69
Rura69
@arsze_nick: W maju kupilem mieszkanie 50m 7k/m2 w Lublinie. W Warszawie takich cen nie uświadczę. Tam ceny zaczynają się od 12-14 k czy coś takiego.
0
barber-barberski
0
Rura69
Rura69
@barber-barberski:

pracowo to gorzej niż Łódź stoi

Fakt, Lublin tylko jak jesteś ogarnięty, inaczej moze byc ciezko z praca. Ja problemow nie mam, ale są znajomi z nizszymi kompetencjami i problem mają. Ogólnie nie zamienię tego miasta na zadne inne. Mogę spokojnie poruszać się samochodem bo nie ma duzych korków, jest zielono, patodeweloperka nie jest tak rozpowszechniona jak w innych miastach.Nie ma też dużo ludzi i zdecydowanie mniej Ukraincow niz
0
m.....8
m.....8
@mirko_anonim: wracać z jednego z dwóch najlepszych miast do życia na zadupie. Brzmi jak plan na życie xD
0