Aktywne Wpisy
LuckiesFlow +503
Może ktoś widział? Niestety…
Skradziono mi Alfę Romeo Giulia nr EL6KU63
Każdego kto ma jakieś informacje proszę o kontakt.
#wykopefekt #motoryzacja #samochody
Skradziono mi Alfę Romeo Giulia nr EL6KU63
Każdego kto ma jakieś informacje proszę o kontakt.
#wykopefekt #motoryzacja #samochody
JamesJoyce +20
#it #programowanie #programista15k #pracait
Czołem Mirki,
Zauważyłem ostatnio ciekawy i nieco dziwny trend. Na różnych grupach na Facebooku, Discordach i Twitterze, gdy pojawia się artykuł o tym, że AI może zastąpić jakąś grupę zawodową, na przykład artystów czy tłumaczy, w komentarzach dominują oburzenie i wyrazy współczucia. Jednak, gdy mowa o programistach, reakcje są zupełnie inne. Wiele osób wręcz cieszy się na myśl, że programiści mogą stracić pracę przez AI. Przykład załączony, ale jest ich mnóstwo.
Zastanawiam
Czołem Mirki,
Zauważyłem ostatnio ciekawy i nieco dziwny trend. Na różnych grupach na Facebooku, Discordach i Twitterze, gdy pojawia się artykuł o tym, że AI może zastąpić jakąś grupę zawodową, na przykład artystów czy tłumaczy, w komentarzach dominują oburzenie i wyrazy współczucia. Jednak, gdy mowa o programistach, reakcje są zupełnie inne. Wiele osób wręcz cieszy się na myśl, że programiści mogą stracić pracę przez AI. Przykład załączony, ale jest ich mnóstwo.
Zastanawiam
Cena Wrocław średnia za luty 2024 to niespełna 12k, w Warszawie niespełna 19k.
U mnie na wsi 5,5k.
No to chyba biorąc pod uwagę zarobki w tych miastach to nie są żadne wygórowane ceny, na pewno nie w stosunku do wsi.
U mnie na wsi takie przeciętne zarobki to 4,5-5k, sporo ludzi ze wsi ucieka do miast to chyba te 10k we Wrocławiu czy 15-17k na miesiąc w Warszawie to nie jest nic wielkiego.
W dużych miastach jest wystarczająco ludzi którzy mają po kilkanaście - dziesiąt tysięcy netto na rękę co miesiąc żeby pompować ceny.
@ZielonaOdnowa: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora
@majkel88: ja wiem, że nie wszyscy tacy jesteście, ale ilość bananów zamkniętych w bańce "za 10k nie opłaca mi się komputera włanczać" macie największą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To ty sprzatnales Leppera?( ͡° ͜ʖ ͡°)
@jfrost: O przepraszam, ja też jestem z IT i zarabiam pewnie nawet więcej od OPa, a dla mnie ceny były z d--y wyjęte już na koniec samych niskich stóp procentowych, nawet przed BK2% - aczkolwiek wtedy jeszcze można o nich mówić że były w miarę rynkowe z racji taniego pieniądza na niskich stopach (ale też było wtedy oczywiste, że to
Nie mam pojęcia skąd się uroiło komuś że ja z IT jestem.
Poprostu myślałem że ludzie wyjeżdżają masowo do dużych miast ze względu na zarobki i że nie wiem, poprostu zarabiają znacznie więcej niż na wsi.
Akurat Warszawa to miasto największych kontrastów.
Są ludzie co kradną woreczki ryżu z pudełka a z drugiej strony pełno bananowych oskarkow w Mercedesach
@ZielonaOdnowa: boze niech juz AI wam z--------i brdune kude cala robote XDD tak zadufanej spolecznosci to nigdy nie bylo nawet wsrod prawnikow XDD