Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Muszę się pożalić. Pracuje w januszexie za minimalną z premiami i dodatkami. Jak zawsze zrobiłam dwie soboty w miesiącu po 8h to fajna wypłata zawsze(pomiędzy 4400 a 4800 zł w zależności od dni w miesiacu) i spokój święty. Teraz mój januszex wymyślił że nie będzie płacił za nadgodziny tylko odrazu odbiór dnia wolnego. Jestem załamana. Jeszcze jest luty i każą za te nadgodziny zrobione w tym miesiącu wypisać sobie dni wolne, najlepiej na marzec. Teraz to wypłatę będę miała poniżej 4000 zł. Jeżeli się pytacie o kwalifikacje moje i czemu nie zmienię pracy to mogę wam powiedzieć, że tak mi się ułożyło w życiu, że nie mogłam iść na studia i cały czas pracuje od klasy maturalnej(mam 28 lat). Dwa lata temu z mężem wzięliśmy kredyt na mieszkanie, nie stać mnie na naukę języka, na studia, wszystkie te pieniądze z nadgodzin odkładałam na kredyt. Jestem pracowita i nie wyobrażam sobie życia bez nadgodzin w szczególności, że nie mogę się wywalfikowac bo nie mam na to pieniędzy xD. Dla pytań, mąż dobrze zarabia ( nie , nie 10 000 na miesiąc tylko mniej) ale moje pieniądze, to moje pieniądze. Zostaje mi tylko dziadowanie za 3500 zł.
A takie pytanie, jak mam zmienić pracę skoro mam 3 miesięczny okres wypowiedzenia a pracodawca nie chce iść na rękę, żebym wcześniej zakończyła prace. Nawet argumenty, że czekają na mnie w innej pracy nic nie dają. Powtarzają jak mantrę- masz 3 miesiące wypowiedzenia a boję się rzucić tak o papierami bez potwierdzenia że mam inną pracę a inni pracodawcy nie chcą czekać 3 miesiące. Tak to jest jak się pracuje w januszexie...

#zalesie#pracbaza#januszex

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: jak masz możliwość podjęcia innej pracy to złóż wypowiedzenie.
Jak skrócić okres wypowiedzenia? Przepracuj jedną sobotę czy tam kilka, wpisz w papierach co chce. Przy okazji zbieraj dowody na to że faktycznie pracowałaś w tych dniach. Jak go uświadomisz że srogo odwala i że masz już mail PIP w skrzynce nadawczej, szybko podpisze wypo. za porozumieniem stron. Sądząc po tym co piszesz, pewnie kilka argumentów dla PIP jeszcze się
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: a te wymuszone wolne dni to akurat się dobrze nie złożą, by pochodzić na rozmowy kwalifikacyjne?
3 miesiące to często blokada dla rekruterów, ale nie zawsze.
  • Odpowiedz
januszex wymyślił że nie będzie płacił za nadgodziny tylko odrazu odbiór dnia wolnego

@mirko_anonim: A nie można zebrać się grupą i pogadać z kierownikiem zmiany, montażu etc. dlaczego tak się stało i czy to "chwilowa opcja" czy już na stałe?.
  • Odpowiedz
nie stać mnie na naukę języka, na studia

@mirko_anonim: Pierwszego nauczysz się za darmo. Na necie jest tego masa. I jasne sporo tych darmowych kursów jest słaba ale te dobre też są.
A tu masz studia online:
https://www.otouczelnie.pl/artykul/13763/Studia-online

A jak chcesz skrócić ten okres to powiedz im wprost, że albo Ci skrócą ten okres albo przez 3 miesiące będą trzymać darmozjada, który nic nie zrobi. Ale to oczywiście palenie za
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: poproś przyszłego pracodawce o umowę. Sam aktualnie zmieniam prace. Powiedziałem że nie dam wypowiedzenia zanim nie otrzymam umowy o prace. Otrzymałem takową z data rozpoczęcia pracy. I ucz się tak jak ci inni podpowiadają bo się zajedziesz .
  • Odpowiedz