Wpis z mikrobloga

Jak miałem 10 lat i byłem na wakacjach u mojej prababci na wsi, pewnego dnia obudziłem się z okropnym bólem nóg. Praktycznie przestałem je czuć zamiast tego czułem przeraźliwy ból. Nie mogłem nimi ruszać a jak próbowałem bolało mnie jakby ktoś mnie walił po nich młotami. Na śniadanie musiano mnie znosić nie byłem w stanie chodzić, poza tym po śniadaniu nikogo to nie obchodziło,
Płacz sobie w kącie nas to nie obchodzi, po 12 godzinach ok ból zaczął ustępować a ja mogłem bardzo powoli zacząć poruszać kończynam, po całym dniu pełzania po ziemi jak jaszczurka ledwie mogłem poruszać nogami ale byłem w stanie przynajmniej stać podparty o ścianę i się przetaczać po ścianie. Pod koniec dnia już mogłem chodzić, następnego dnia bólu nie było.
Do dziś nie rozumiem co się wtedy wydarzyło w nocy spałem dobrze a rano przeżyłem jeden z najgorszych koszmarów w życiu a rodzina mnie zlała myśląc że wymyślam pomimo że ryczałem z bólu.
I nie to nie był sen, potem mi jeszcze było wypominane że za głośno płakałem... a poza tym nigdy nie miałem snów żadnego nigdy nie przeżyłem.
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 5
@Mantusabra: nie mam pojęcia, do dzisiaj mi się nic już więcej nie zdarzyło takiego a do tego czasu miałem dwa razy sytuację gdzie prawie umarłem, miałem sytuację gdzie prawie złamałem obie nogi, miałem sytuację gdzie prawie przebiło mi oko. Moje życie to jakiś nieśmieszny żart gdzie jestem wiecznie na krawędzi od katastrofy.
  • Odpowiedz
@Uuroboros: miałem kiedyś coś podobnego w posobnym wieku. Nie tyle ból, co po prostu jakbym stracił władzę w nogach. Musiałem włożyć bardzo dużo wysiłku i wspomagać się rekami żeby w ogóle stanąć w pionie. Trwało to o ile dobrze pamiętam miesiąc i najgorzej było rano, a po rozchodzeniu troche ustępowało. W domu też mi oczywiście nie chcieli wierzyć. W końcu zabrali mnie do lekarza rodzinnego to dał mi jakiś antybiotyk
  • Odpowiedz
  • 21
@Uuroboros Bóle od rośnięcia - często się zdarzają w tym wieku i są zawsze w nocy, po prostu budzisz się i bardzo bolą cię nogi (zwłaszcza kolana)
  • Odpowiedz
Bóle od rośnięcia - często się zdarzają w tym wieku i są zawsze w nocy, po prostu budzisz się i bardzo bolą cię nogi (zwłaszcza kolana)

@amefox: +1
  • Odpowiedz
@Uuroboros: może faktycznie te bóle wzrostowe? Mój siostrzeniec też je miał, kiedyś jak był u mnie na nocowaniu to chciałam karetkę wzywać bo nie wiedziałam co się dzieje
  • Odpowiedz
@Uuroboros miałem to samo w podobnym wieku, tylko nie był to duży ból, ale nie mogłem chodzić musiałem na raczkach, tak do godziny 14 potem zaczynałem powoli chodzić, też nikt mi nie wierzył mówili że udaje żeby do szkoły nie iść XD, miałem tak dwa razy
  • Odpowiedz