Aktywne Wpisy

MrBeast +68
Kolesiowi szpachla z mrozu odpadła a szuka winnego na facebooku że ktoś mu w samochód przywalił XD
Oczywiście nagrania z kamer są! ale musisz się zgłosić jeśli mandatu nie chcesz XD
Rzeczoznawca to wyceni na 100-200zł? XD
#samochody #motoryzacja
Oczywiście nagrania z kamer są! ale musisz się zgłosić jeśli mandatu nie chcesz XD
Rzeczoznawca to wyceni na 100-200zł? XD
#samochody #motoryzacja
źródło: img2
Pobierz
Soothsayer +41
Zakupy do oceny
źródło: 1000002697
Pobierz

Mirki, gdzie najlepiej szukać pracy za granicą (najlepiej w Niemczech, bo język znam) jako inżynier procesu lub inżynier jakości? Wróciłam po studiach do swojego miasteczka, znalazłam pracę, ale zagraniczny zarząd wyliczył, że powinniśmy robić więcej (co jest niemożliwe, ale to inna historia) i grozi mi utrata pracy. Jeszcze nie wiem, kto z mojego działu poleci, ale muszę brać pod uwagę każdą ewentualność. No a w mojej okolicy jest 0 ofert pracy dla kobiet po studiach, wszystko albo dla magazynierów, utrzymaniowców, kierowców bądź budowlańców. Inne oferty to tylko kasjer, obsługa klienta czy sprzątanie. A nie po to robiłam studia, żeby teraz sprzątać czy siedzieć na kasie w Biedronce.
Gdzie w Niemczech najlepiej szukać takiej pracy, w jakiej okolicy? Mamy o tyle wygodnie, że niebieski mógłby stamtąd sobie dalej zdalnie pracować w obecnej firmie, więc na początek nawet w ciemno możemy jechać i na miejscu szukać.
#praca #pracbaza #niemcy #emigracja #pytanie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Proponuję komisjonerkę w Lipsku w przyjaznym gronie rodaków.
No offense, ale odnoszę wrażenie, że jesteś osobą dość delikatną, labilną, raczej bez doświadczenia, twardych łokci, którą chcą (mogą) wyrzucić z pracy z PL, a chcesz ładować się w zupełnie obcy świat, w którym najprawdopodobniej nikt nie będzie traktował Twojej inżynierki 1:1, ze względu choćby na reglamentowane Ausbildungi?
Nie polecam.
@thorgoth: koszty życia też nawet lepsze niż w Reichu ( ͡° ͜ʖ ͡°)