Aktywne Wpisy

MonazoPL +72

peanut_whu +140
#rozdajo
Ostatnie #rozdajo skórzanego paska tak miło się przyjęło, że powtórzymy tę zabawę, ale z inną nagrodą. Na paski nie mam już ani skóry, ani sprzączek, a ostatni mircy, którzy postanowili mi zaufać, niedługo otrzymają swoje zamówienia (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Tym razem do wygrania będzie dowolny wybrany produkt z tych, które zostały mi po grudniowych targach rzemiosła. Wybiorę jedną osobę z grona plusujących
Ostatnie #rozdajo skórzanego paska tak miło się przyjęło, że powtórzymy tę zabawę, ale z inną nagrodą. Na paski nie mam już ani skóry, ani sprzączek, a ostatni mircy, którzy postanowili mi zaufać, niedługo otrzymają swoje zamówienia (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Tym razem do wygrania będzie dowolny wybrany produkt z tych, które zostały mi po grudniowych targach rzemiosła. Wybiorę jedną osobę z grona plusujących
źródło: 1000062056
Pobierz

1. nie zajęto jeszcze Krymu
2. nie było wojny na Ukrainie, która zmieniła korytarze powietrzene nad Wschodnia Europą
3. Nie myślano o ograniczaniu lotów samolotami w ramach walki z klimatem
Ciekawe czy uwzględnia lotniska w Lublinie czy w Radomiu, które powstały.
źródło: IMG_9400
Pobierzźródło: 131617080
Pobierz@000loki: tak, w sekcji zastrzeżeń. To oznacza, że ten fragment dotyczy całości - 238 stron raportu
@000loki: ej ale wiesz, że opracowanie takiego raportu to setki tysięcy, a nieraz miliony złotych? Więc dopóki nie ma instytucji, która opłaci taki raport, to żaden nie powstanie. To tak jakbym oczekiwał budowy kosmodromu w Polsce, bazując na zleconym przez siebie raporcie E&Y. I budowa byłaby niepodważalna, dopóki ktoś prywatnie nie zleci swojego
Raport EY pokazuje, że hajs z CŁA i VAT przy CPK może być bardzo duzy i nie oczywiście tak jak tu zaznaczył @lhotse89 nie liczy rentowności bo to nie było założeniem tego raportu więc nie rozumiem w ogóle po co jest to przytaczane.
Ja też chciałbym jeszcze jakieś raporty,
@000loki: aha, czyli na ~29 raportów które powstały, 28 zostało opracowanych na zlecenie CPK, w oparciu o dane dostarczone przez CPK - i one są obiektywne. A jeden z nich został opracowany niezależnie od CPK, przez niezależną ekipę, i akurat ten jeden jest nieobiektywny xD
@000loki: ten kto wygra ogłoszone właśnie przetargi, na 3 audyty:
@000loki: nie mam pojęcia co miał na myśli Tusk. Dla mnie jednak opieranie się na raportach takich jak ten od EY albo nieupublicznianie raportu IATA to czerwone flagi.
Osobiście mam ogromną nadzieję na jak najszybszy audyt (<6 miesięcy) i że nie wyniknie z niego podważenie sensowności inwestycji
@000loki: a czytałeś go? Bo w wielu miejscach są tam rzeczy, które trudno zakłamać. Jeżeli wskazują, że CPK pokazuje prognozy wzrostu cargo, a nigdzie nie upublicznił ich uzasadnienia,