Wpis z mikrobloga

@Boska_Klaudia co to za bezsensowny komentarz? :( rozmowa w pracy moze byc według ciebie tylko jednostronnym wypełnianiem obowiązków za inna osobę? Czy możesz np. dopuścić, że to właśnie op tłumaczy coś osobie, która mu pomaga poza własnym zakresem obowiązków, bądź jest to zagadnienie nad którym pracuje grupa ludzi. Coraz lepsze te trolle/idioci na tym portalu xD

@Krzakol: nie życzę sobie żeby jakiś pierwszy lepszy typ wyzywał mnie od idiotów
  • Odpowiedz
@karetpoker: widac pracujesz na niskim stanowisku w pewnym momencie jak zaczniesz miec bardziej skomplikowane zadania to na kazde pytanie na czacie odpowiesz „to zalezy”
Sam jestem liderem zespolu i to co odpowiem czasami ma kolosalne znaczenie i trzeba czesto ludziom pomoc osiagnac im to co chca bo nie znaja technologi, procedur czy odpowiednich ludzi w firmie

Ja z reguly zawsze qc robie bo ludzie wiadomosci dluzszych niz 2 zdania nigdy
  • Odpowiedz
@karetpoker: W pełni się z Tobą zgadzam. Ludzie nie potrafią opisać czego chcą. Najgorzej jak dzwoni ktoś kto umie mówić po polsku. Wówczas mamy nieuporządkowany potok myśli. Najlepiej jak ktoś musi mówić po angielsku i nie jest to jego pierwszy język. Wtedy taka osoba musi pomyśleć, zanim coś powie.
  • Odpowiedz
Masz kwit - jesteś git.

@Cipkozaur: dopóki nie odkryjesz, jak działa teamsowa szukajka (nie działa) i że ten twój kwit, jeśli napisałeś na chacie 20-osobwej grupy, to jest już 200 wiadomości dalej i nawet ty sam go nie znajdziesz.
W każdym zespole, w którym jestem, to działa bardzo prosto:
-Jeśli ktoś zadaje pytanie, na które można odpisać "tak /nie /nie wiem /zapytaj się X z działu Y/ a weź wyp𝔦erdol i zobacz
  • Odpowiedz
@JanPawelDrugiLechWalesaPierwszy a dzwoniłeś z numeru który nie jest ukryty prywatny do klientów firmy?

Bo ja miałem taką przyjemność wielokrotnie. Być może nasze doświadczenia się różnią jednak nie wierzę w „quick calle” chyba, że z członkami zespołu lub innymi zespołami w firmie.

Dzwonienie do klienta to rola Customer Service i Marketingu lub Sales. ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz