Aktywne Wpisy

wykop +9
Nadchodzą zmiany w Regulaminie Wykopu - stawiamy na lepsze dopasowanie treści i bezpieczeństwo!
Chcemy, aby Wykop stawał się coraz lepszym miejscem do dzielenia się treściami, dlatego aktualizujemy nasz Regulamin. Zmiany wejdą w życie dnia 11 maja 2026 roku. Co się zmienia i dlaczego?
➡ Zakładka „Dla Ciebie”: Oficjalnie wprowadzamy mechanizm, który pomoże Ci odkrywać najciekawsze treści. Algorytm działa w oparciu o Twoje własne wybory (wykopy, zakopy, obserwowane tagi), dzięki czemu Twój feed będzie
Chcemy, aby Wykop stawał się coraz lepszym miejscem do dzielenia się treściami, dlatego aktualizujemy nasz Regulamin. Zmiany wejdą w życie dnia 11 maja 2026 roku. Co się zmienia i dlaczego?
➡ Zakładka „Dla Ciebie”: Oficjalnie wprowadzamy mechanizm, który pomoże Ci odkrywać najciekawsze treści. Algorytm działa w oparciu o Twoje własne wybory (wykopy, zakopy, obserwowane tagi), dzięki czemu Twój feed będzie

Prowadzę małą rodzinną pizzerię, zachorował nam dostawca. Nie mamy jakoś dużo zamówień, ale te kilka, kikanaście dziennie jest. Pogadałem z kolegą, jego syn mógły mi pomóć, akurat na skuterze jeździ, miejscowość 2 ulice na krzyż 0 ruchu więc luz. Zaproponowałem mu 120 pln, a na pewno dałbym 150 na koniec (praca jakoś od 10 do 18, z czego 90% to siedzisz na zapleczu w firmie na telefonie - nie ma wifi ale
źródło: image
Pobierz

@karetpoker: Nie, bo siedzieli obok siebie w klatce ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Najgorsza opcja ever, chociaz projekt byl ogarniety wzorcowo.
(✌ ゚ ∀ ゚)☞
@karetpoker @bin-bash: A później zdziwienie że firmy likwidują pracę zdalną
Jest miejsce na calle (poprzedzone pytaniem "hej masz chwilę na calla?"), jest miejsce na slacka czy mejla.
Z biznesem często o wiele łatwiej się dogadać w cztery oczy, bo pisząc silą się na techniczne opisy czegoś czego nie potrafią opisać. Szanuję tych, którzy potrafią nagrać film z pulpitu pokazując o co konkretnie im chodzi - zawsze od razu łatwiej zrozumieć, niż
@karetpokerI podczas calla:
Jak coś jest na już i trzeba to zaraz ogarnąć, to dzwonienie i ustalenie planu działania na żywo jest jak znalezienie wody na pustyni. W kryzysie liczy się każda sekunda.
Jak jesteś w większej grupie i trzeba coś szybko przegadać, to "quick call" może być bardziej na miejscu. Na czacie łatwo coś przegapić, a