Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: lekarze najlepiej xD chyba tylko w głowach wykopków. Ja zarabiam ~7k na łape, a moi koledzy którzy poszli na infe srednio te 15k kazdy juz ma, jeden mniej, drugi wiecej, i to od 2-3 lat. Nie wspominajac juz o tym ze od drugiego roku studiow dorabiali sobie na jakichs stażach a pozniej juz normalnie na etacie za bardzo przyzwoite pieniądze, głównie zdalnie. Gdzie ja w wieku 24-25 lat nadal
  • Odpowiedz
lekarze (zdecydowanie najlepszy hajs)

@mirko_anonim: od 35+ roku życia w górę. Odrabiają sobie wtedy to że przez całe studia nie mogli pracować (mój znajomy od końca pierwszego roku infy mial jakieś staże i pracował) i że na rezydenturze byli traktowani jak niewolnicy za śmieszne pieniądze (to jest żałosne żeby lekarz rezydent nie zarobił tych dwóch tysięcy euro na rękę za etat)
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
Anonim (nie OP): Jeśli lekarz to A Tier, to jednak IT u specjalistów to dla mnie God tier ponieważ:

1. Praca zdalna: nie ma nic lepszego niż iść sobie popływać w morzu albo pojeździć konno w trakcie przerwy obiadowej.

2. I związana z tym możliwość pracy dla np. firmy z USA za o wiele wyższe stawki niż na lokalnym rynku.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): Moja mama jest lekarzem z dwiema specjalizacjami. Rano szpital, popołudniu przychodnia jedna albo druga, raz w tygodniu ten mityczny prywatny gabinet. Za ostatnie lata zamykała się w przedziale 138k-175k, czyli z grubsza po zsumowaniu wszystkiego wychodzi ok miesięcznie 11.5-14.5 tys netto. Z gołego etatu w szpitalu miała niecałe 70k netto, po tych ostatnich podwyżkach będzie jakieś 79k, więc wszystko co zarabia ponad tę kwotę, to są dodatkowe
  • Odpowiedz
@czaari

god tier: influencer

wiem że żart, no ale nie. Równie dobrze mógłbyś napisać sportowcy (myśląc o Lewandowskim). Jakieś 5-10% topu z danego zawodu nie definiuje go.

A np. programistą nie trzeba być topowym, wystarczy przeciętnym, żeby dobrze zarabiać.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): > Wychodzi przed 7 rano i wraca po 18, bo wszędzie trzeba dojechać

To podobnie jak wielu korposzczurow i innych xD a wyciaga niezle pieniadze jak na Polske, choc nie top lekarzy wiadomo.

Finanse xD nie rozśmieszaj mnie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): > To podobnie jak wielu korposzczurow i innych xD a wyciaga niezle pieniadze jak na Polske, choc nie top lekarzy wiadomo.

No faktycznie, zajebista kasa te 6.5k netto z pełnego etatu za opiekę nad kilkudziesięcioma pacjentami na oddziale. Specjalista po ponad 30 latach pracy j---e na 1.5 etatu, bo ma poczucie, że pacjenci czekają i za to wszystko zarabia mniejszą kasę od Pawła w IT co zrobił zaocznie
  • Odpowiedz