Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jestem od paru miesięcy w związku ze sporo starszym meżczyzną (ja 18, on zaraz 35) i on nie potrafi zrozumieć, że mam obawy co poznania jego rodziców. Tak naprawdę, to od pierwszego tygodnia związku na to naciskał i odniosłam wrażenie, że chce się mną pochwalić, a obawy jak jego rodzice zareagują na różnicę wieku dręczą mnie najbardziej. Ludzie wielokrotnie myśleli, że jest moim ojcem np.w drogerii czy w recepcji u lekarza. Pomimo, że oboje mamy zaburzenia lękowe związane z sytuacjami społecznymi, ja boję się nawet odebrać telefon czy domofon, to według niego to nie problem, by pojechać na kilka dni do obcych mi ludzi, bo przecież rodzina - no tak, jego. Na tę chwilę jest obrażony, a nawet nie powiedziałam "nie", jedynie, że się boję i nie jestem w tym momencie gotowa. Dobija mnie też to, że zanim się związaliśmy wiele razy słyszałam jak jego rodzice są toksyczni i najlepszą decyzją życia było, by się od nich wyprowadzić

Jeszcze przypomniała mi się sytuacja, jak mnie kiedyś obudził, bym się przywitała z jego kolegą. Boję się to zepsuć, nie wiem w jaki sposób z nim rozmawiać, czuję się czasami jak domowe zwierzę albo nowy mebel, ale według niego przesadzam.

#zwiazki #depresja #pomoc

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: chłop pod presja, bez empatii i z fobią, przedstaw mu jak sprawa wygląda z Twojej perspektywy gdybyś to Ty chciała go wszedzie pokazywac jak małpe w cyrku...jeśli dalej bedzie naciskał to wg mnie suabo
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nie daj się zmanipulować, skoro nie czujesz się gotowa to nie powinien cię zmuszać. Będzie czas na pokazywanie rodzicom, nie zaręczacie się. Obrażanie się za coś takiego jest mega słabe. Będziesz się dawała urabiać to będzie ze wszystkim próbował.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nikogo to nie obchodzi jaka jest różnica wieku między wami, a tym bardziej jego starych. Idź i tyle, zobaczą cię, pochwali się, we wsi będą gadać, że ma fajną dupę i nic więcej. Przestań się przejmować bzdurami.
  • Odpowiedz
od pierwszego tygodnia związku na to naciska

@mirko_anonim: nie widzisz w tym nic cringeowego, wiek tu nie ma nic do rzeczy.

Dobija mnie też to, że zanim się związaliśmy wiele razy słyszałam jak jego rodzice są toksyczni i najlepszą decyzją życia było, by się od nich
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: piękny wątek, elegancko odhaczone checkpointy

- chłop z zaburzeniami, niepewny siebie, z problemami rodzinnymi, toksycznymi rodzicami i problemami emocjonalnymi - idealny przykład zdobywcy, konesera nastolatek
- chłop się chwali młodocianą zdobyczą przed kolegą (XDD)
- problemy emocjonalne nastoletniej zdobyczy - daddy issue
  • Odpowiedz
Dobre kombo zaburzeń u obu. Idź na terapię, jak się poukładasz, może znajdziesz sobie kogoś normalnego, bliżej swojego wieku. Cholera niech stracę, może nawet jeszcze jakąś rodzinę założysz.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Byłam przez moment w takim związku, różnica wieku 18 lat. Facet bardzo mi się podobał, imponował mi intelektem, kulturą, dojrzałością, z wyglądu super i był ogień. O wiele lepszy niż chłopcy w moim wieku. Ale w końcu wycofałam się bo to jest jednak potężna różnica mentalności, nie do przeskoczenia. Odradzam z całego serca. Jeśli chcesz, daj znać, wypiszę Ci szczegółowo i logicznie wszystkie powody, dla których taki związek
  • Odpowiedz