Wpis z mikrobloga

@Migfirefox: ale to nie jest dla schudnięcia tylko po to, żebym przyzwyczaiła się do nie słodzenia kawy/herbaty i nie podjadania słodyczy. Robię to ze wzgędu na kłopoty hormonalne i jako następstwo tego cukier na granicy cukrzycy, a diabetologa mam dopiero pod koniec czerwca i obawiam się, że nagłe wprowadzenie diety cukrzycowej byłoby dla mnie zbyt dużym ciosem w serce to wdrażam się już teraz. Tag znalazłam w momencie, gdy już
  • Odpowiedz
@Migfirefox: ;) wiadomo, że do schudnięcia to jeszcze ograniczenie tłuszczu i ruch, ale to dopiero potem, bo moja silna wola jest zbyt słaba, żeby nagle zacząć jeść samą zieleninę, a i tak dostanę na pewno dietę od diabetologa :(
  • Odpowiedz
że do schudnięcia to jeszcze ograniczenie tłuszczu

@Emkacf: Niekoniecznie. Ja w pewnym momencie byłem w stanie codziennie przyjmować ~6k kcal dziennie i chudłem. Moja dieta składała się praktycznie tylko z tłustych rzeczy.
  • Odpowiedz
@Migfirefox: #niebieskiepaski chudną szybciej, bo kobiety mają hormonalne predyspozycje do odkładania się tłuszczu, a ja to już zupełnie mam tak p----------e hormony i różne dziwne choroby, że czasami mam wrażenie, że tyję z powietrza ;p
  • Odpowiedz
@Emkacf: U mnie paradoksalnie zalewanie się Coca Colą wspomagało chudnięcie. Kofeina dość mocno mi podbijała przemianę materii. Teraz piję tylko wodę mineralną, a jestem w stanie szybciej przytyć niż w momencie gdy zalewałem się litrami Coca Coli.
  • Odpowiedz
@Migfirefox: Mój dziadek w pewnym momencie zaczął pić nałogowo Colę, Pepsi, Sprite i teraz zanim zobaczysz jego głowę wychylającą się zza framugi, widzisz brzuch :P
  • Odpowiedz
cola, pepsi etc. to największy syf EVAH.

@cytrynka91: Jak człowiek siedzi na dupie to tak. Ale jak się sporo ruszasz to organizm tego nawet nie zauważa. A jeśli chodzi o dietetyczne odmiany tych napojów to tak niesmacznego czegoś dawno nie widziałem. Pepsi bez cukru tak wali chemią, że nie da się tego pić.
  • Odpowiedz