Aktywne Wpisy

mirko_anonim +22
✨️ Rozwód po półtora roku małżeństwa – moja historia Ⓘ
Półtora roku od ślubu wniosłem o rozwód, a od wczoraj jestem już "wolnym człowiekiem"
Ja chciałem oszczędzać, myślałem o przyszłości, o tym żeby w końcu kupić własne M, żeby budować coś trwałego.
Ona ciągle wydawanie kasy, spontaniczne decyzje, knajpy, podróże, zakupy, zakupy, jedzenie na wynos. kiedy próbujesz odkładać na wspólny cel, a druga strona nie widzi w tym sensu, to po prostu zaczyna się frustracja.
Najbardziej
Półtora roku od ślubu wniosłem o rozwód, a od wczoraj jestem już "wolnym człowiekiem"
Ja chciałem oszczędzać, myślałem o przyszłości, o tym żeby w końcu kupić własne M, żeby budować coś trwałego.
Ona ciągle wydawanie kasy, spontaniczne decyzje, knajpy, podróże, zakupy, zakupy, jedzenie na wynos. kiedy próbujesz odkładać na wspólny cel, a druga strona nie widzi w tym sensu, to po prostu zaczyna się frustracja.
Najbardziej

mitotasak +76
Ach wstaje kolejny dzień, wspaniały dzień krucjaty antypsiarzy xD jak tam, byliście już na porannym liczeniu kup pod blokiem? Ale zobaczcie są też plusy tego. Nie macie psa, ale zaliczacie poranną aktywność (✌ ゚ ∀ ゚)☞ a może nawet jakaś Julka będzie na spacerze ze swoim yorkiem, to chociaż sobie popatrzycie.
#psiarze #psy #psiegryw
#psiarze #psy #psiegryw

#olx #pytanie #kurier #zakupy #apple
źródło: temp_file8985400359224081756
PobierzWyobrazasz sobie zakup Vision Pro z OLX?
Ewidentnie wał. Nie ma możliwości sprawdzenia przesyłki przed jej odbiorem (a w przypadku pobrania przed uregulowaniem należności). Jedyną firmą która umożliwia otwarcie przesyłki przed zapłatą jest Poczta Polska i jej usługa Pocztex z wykupioną opcją "sprawdzenie zawartości" za dodatkowe 6 zł.
Dla sprzedawcy po pierwsze musisz wysłać skan dowodu do wypłat (losowo konta, stare konta, pewnie przy jakimś limicie kwotowym), ale bezwzględnie bez znaku wodnego, co oznacza, że jak będzie wyciek (albo sprzedaż ( ͡° ͜ʖ ͡°
Taka jest właśnie ochrona OLX xD
EDIT: jeszcze dopowiem że w momencie odrzucenia zgłoszenia kasa od razu powędrowała do sprzedawcy.
źródło: Screenshot_1
PobierzZ innej storny - jesli kupujesz towar o wartosci powyzej 1000pln, musisz zaplacic podatek PCC.
I to tez US weryfikuje.
PRzesylka pobraniowa jest wolna od tej "wady"
Gość gada sesnownie, ale z ocywitych względów nie wprost (bo nie wie z kim rozmawia)
Napisz mu, że w ten sposób ludzie często oszukują, więc jak chce przez DPD to się żegnacie i zakończ temat.