Aktywne Wpisy
pawelczixd +412
masz_fajne_donice +238
Zakupiłem właśnie obciągator za 1200 pln.
Ktoś jest ciekaw recenzji za dwa dni?
Byli ciekawi więc piszę. Jestem zaraz po testach więc nie mam entuzjazmu na nic - a więc efekt tożsamy z waleniem gruchy.
♥ Solidny w porównaniu do tańszego sprzętu jaki posiadam.
♥ Podłączany pod 220V więc nie trzeba się #!$%@?ć z ładowaniem a kabelek długi i cienki nie czuć go - od razu po wizycie #!$%@? można zabrać się
Różne pasaże, dwa kościoły, przedszkola, punkty medyczne, a między blokami powstaje pas zieleni na którym zmieściłoby się jeszcze kilka bloków. To wszystko w obrębie jednej długiej alei w której czujesz powagę tego miejsca.
Dla architektów tego osiedla należą się ogromne brawa, bo zapewne władze komunistyczne też naciskały, by naciukać tam jeszcze kilka 10 piętrowców, co by pomieścić więcej klasy robotniczej.
W dzisiejszych czasach, gdzie każdy metr ma wartość i należy zabudować go miejscami parkingowymi dla niepełnosprawnych, by obejść przepisy budowlane dotyczące odległości parkingów od okien mieszkań, a potem sprzedać jako dodatek do mieszkania za kilka średnich wypłat.
Ludzie się jeszcze cieszą, że taniej niż w parkingu podziemnym.
Zieleń to w ogóle wróg deweloperki, a później wspólnot mieszkaniowych, trzeba płacić na jej utrzymanie, a ja mieszkam panie na 10 piętrze i nawet tej trawy nie widzę, nie będę się do tego dokładał! Wysypcie w to miejsce kamyczki albo kostkę bauma i po problemie.
#gdansk #nieruchomosci #trojmiasto #mieszkaniedeweloperskie
@Iskaryota: Nie znam Gdańska i tego osiedla, ale problem jest powszechny w całej Polsce. Winą trzeba obarczyć deweloperów, że naginają przepisy i robią plac zabaw 2mx2m z jednym kucykiem na sprężynie, bo na ławeczkę już nie starczyło miejsca. Ale winą trzeba też obarczyć władze miast, w których interesie jest sprzedaż działki po jak najwyższej cenie, ale
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
@LeonardoDaWincyj Wybacz, całej historii nie znam. Gdyby jednak nigdy niczego ludziom nie burzyć, to by całej Gdyni teraz nie było, bo
A u nas drogo, małe metraże, mało unitów i ciasnota gorzej jak w hongkongu miedzy blokami
Oprócz deweloperów to wina naszego planowania że ktoś wymyślił że 5 pięter jest lepsze niż wieżowce
Dziś okrada się ludzi z ich oszczędności, dając im kredyty na 30 lat na ciasne klity.
Prawie to samo, tyle że dawniejszy system pozostawiał po sobie duże zielone osiedla które służą pół wieku i mają się dobrze. Obecne kurnikowce za 50 lat to będą slumsy, siedlisko patologii i przestępczości jaką
Z perspektywy historii ludzkości liczy się to, kto stworzy lepszy, wydajniejszy i bardziej przyjazny dla rasy ludzkiej system w dłuższym terminie. Zawsze zaś będzie ktoś, kto poniesie koszt tego.
Mieszkalnictwo powojenne w Polsce zapewniło dach nad głową czterem pokoleniom i
Piszę o tym fakcie, ale nie wychwalam komunizmu bo rodził mnóstwo innych patologii ale zwyczajnie z tym konkretnym problemem radził sobie.
W kazdym systemie masz beneficjentów i poszkodowanych i to jest dylemat czyim kosztem naprawiasz dany problem. PRL zabrał ziemię dziesiątkom tysięcy by zapewnić dach nad głową milionom. Z punktu widzenia jednostki jaką jest ktoś komu zabrano
@mookie: to nie jest przypadek, że ten system upadł ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pewnie miasta mogłyby wprowadzić jakiś lepszą gospodarkę przestrzenią, wymusić ją na deweloperach nawet kosztem wyższych cen mieszkań. Możliwe że się pozwala na to co jest ze względu na jakieś nieoficjalne układy z deweloperami? Możliwe ale to powinien badać sąd. Państwo też mogło ustanowić komisje śledcze żeby pilnować czy sąd dobrze działa w tej sprawie, jest jeszcze NIK i może inne urzędy. Tak że mechanizmy są do tego tylko państwo
Istnieje większe prawdopodobieństwo, że ja akurat będe po stronie beneficjentów tamtegoż systemu.
Skoro większość coś ma to po co im zabierać? Chcesz tworzyć problemy zamiast je rozwiązywać?