Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@clexi88: Dawno nie oglądałem Mazurka i nie przepuszczałem, że to tak źle wygląda. Profesor mówi naprawdę ciekawe rzeczy i chciałbym go posłuchać, a typ co chwile przerywa, dramat.
  • Odpowiedz
@clexi88: co to za pieprzeeenie, czesto słuchałem rmfki, czesto dojeżdżał pisiorow tak ze się śmiać chciało, a teraz jezdzi po nowej zmianie i nagle fala hejtu.... no bądźmy sprawiedliwi, jedził po tamtych niech pojedzi po nowych.... a że fakty was bolą to już na to nie poradzę... ale cieszy mnie to tak samo jak przez ostatnie 8 lat
  • Odpowiedz
@JBAIDONALDA: nie rozumiesz, on jeździł faktycznie - nawet Gliński wyszedł z jego programu. Ale to wszystko było "jechanie" ze spadochronem ze szkodą dla polityka, ale nie partii. Facet kiedy miał przystopować to stopował i nie wiercił w brzuchu.
  • Odpowiedz
@mecenassrenas: @aklor @clexi88 Profesor mówi od pierwszej minuty ciekawe rzeczy np. przytacza przykład Czech jako wzorca dzietności, a dzietność w 2023 spadła o 20% i wyniosła ok. 1,5.

Chwile później bez chwili refleksji mówi, żeby zabrać 500+ najbogatszym, bo sobie poradzą i bez tego xD Może bogatsi płacą większe podatki, ale za to nie dostaną zwrotu w postaci 500+. Wszystko jasne i zrozumiałe.

3 minuta, a mi już
  • Odpowiedz
A czy ten zwrot nie powinien być proporcjonalny do podatków by było sprawiedliwie?

@KubaGrom: Oczywiście, że tak. Niestety ani na świecie, ani tym bardziej w Polsce nie ma sprawiedliwości ekonomicznej i nie tylko ekonomicznej zresztą.

Mało tako, nawet emerytura powinna być wyliczana z podatku dochodowego skoro dopłacamy do emerytur z budżetu państwa, bo ze składek emerytalnych nie wystarcza.
  • Odpowiedz
@Eremites: mnie to gila... ale ja dobrze pamietam co się dzialo w rmf przez 8 lat, a teraz griluje koalicję ktora okazuje się ze robi i bedzie robic to co pisiory.... polcam wczorajsze spotkanie z polska 2050...
  • Odpowiedz
@clexi88 nie da się Mazurka słuchać. Naprawdę coraz trudniej się to odbiera. On już nie tyle przypomina a stał się tym Januszem pisowskim co pod dwóch głębszych rzuca urwami i wymachuje łapami jak ktoś coś złego powie na partię.
  • Odpowiedz