Aktywne Wpisy
An-Dagda +7
Te zielone blachy sa po prostu brzydkie i nie pasuja do estetyki prawie kazdego samochodu
#takaprawda #motoryzacja
#takaprawda #motoryzacja
Linnior88 +6
Moja najbardziej wstydliwa tajemnica jest to , że jak byłam mała podobał mi się Ivan Komarenko
Kos jest kostiumowym filmem historycznym, osadzonym w czasach insurekcji kościuszkowskiej. Główny bohater Tadeusz „Kos” Kościuszko (Jacek Braciak), podobnie jak rosyjski wojskowy Iwan Dunin (Robert Więckiewicz) to postaci historyczne. Część bohaterów filmu Kos – np. Ignac Sikora czy Stanisław Duchnowski – została wymyślona zaś na potrzeby filmu. Jak było w przypadku Domingo, czarnoskórego adiutanta Kościuszki?
[...] Więcej jest w linku znaleziska.
------
Jeśli interesujesz się historią i lubisz konkretne materiały (takie z rzetelną bibliografią i ciekawymi zdjęciami/filmikami), to dodaj odpowiedź “wołaj” pod tym postem — z chęcią zawołamy Cię do naszych znalezisk (。◕‿‿◕。) #histmag
------
Ten wpis jest fragmentem materiału z portalu Histmag.org. Więcej jest w linku znaleziska.
Fot. Kos: w roli filmowego Domingo Jason Mitchell (fot. Łukasz Bąk, prawa zastrzeżone)
#historia #ciekawostkihistoryczne #histmag #ciekawostki #mikroreklama #swiatnauki #liganauki #qualitycontent #starszezwoje #gruparatowaniapoziomu #ciekawostki #rozowaihistoria #polska #swiat #filmy #filmnawieczor #kino #kos
Jeśli nie chcesz już być wołany/a — napisz komentarz z prośbą o usunięcie z listy!
Jeśli nie chcesz już być wołany/a — napisz komentarz z prośbą o usunięcie z listy!
@marekmarecki
@Mejbijorfader @msky
@turysta89 @rafaU767 @Suchyzmombasu @xyz23 @omc_kowal @freedomseeker @menelpijak
@dziewiczajajecznica