Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ten wpis jednego z użytkowników dał mi dzisiaj do myślenia.

Aspekt walidacji społecznej jest poruszany zbyt rzadko, gdy rozmawiamy o korzyściach bycia w związku, a mając partnerkę zawsze będziesz lepiej odbierany przez innych.

Im kobieta u twego boku jest atrakcyjniejsza, tym większym podziwem i szacunkiem będziesz się cieszyć.

Tak działa ten świat.

#niebieskiepaski #zwiazki #redpill #blackpill #tinder

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ten wpis jednego z użytkowników dał mi dzisia...

źródło: 88798361-happy-to-be-together-rear-view-of-beautiful-young-couple-holding-hands-and-looking-at-each-other

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 2
Anonim (nie OP):
A co jak mam wywalone w związki, bo przyzwyczaiłem się do samotności i jest mi tak dobrze? Pewnie zaraz powiesz, że cope, bo biologia, bo człowiek zwierze społeczne, bo ewolucyjny imperatyw nakazujący się rozmnażać, bo bla bla bla… serio beka z takich. XD

· Akcje: Odpowiedz anonimowo
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Reiden Uważam, że nie masz racji. Kto się dowie o tych wszystkich kobietach, które przechodzą przez twoje łóżko? Jedynie kumple, którym powiesz o tym przy piwie. W dodatku zazwyczaj są to laski z takimi licznikami, że nie ma się czym chwalić. Zresztą, wiesz ile kobiet zaliczył w swoim życiu Brad Pitt? No właśnie. Nikt tego nie wie. Każdy jednak wie, że był w związku z Angeliną
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Reiden Obawiam się, że społeczeństwo patrzy na to inaczej niż chciałbyś, żeby patrzyli. W ich głowie prędzej jawisz się jako przyjaciel tych dziewczyn, albo „bawidamek”, którego żadna kobieta nie traktuje poważnie i dlatego jest singlem. Ludzie zwracają uwagę na to, kto z kim jest, a jeśli masz na wyłączność zakochaną w tobie piękną kobietę w swoim prime i prowadzicie super życie, to żadna ilość zaliczonych lasek
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: i jeszcze kwestia taka - kilka lat temu też miałem takie myślenie jak prezentujesz w tym wpisie i wszedłem w związek z bardzo atrakcyjną laską na studiach. I to była fatalna decyzja. Dobrze że po czasie udało się ten związek zakończyć bo poza wątpliwym „prestiżem”, nie miało to żadnych profitów, jedynie że sobie człowiek poużywał a laska była toksykiem. Może dlatego mam teraz taką perspektywę i już byle pierwszej
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): @Reiden Ostatnie zdanie trochę zmienia perspektywę, bo nie zamykasz się na związki. Po prostu musisz trafić na kogoś, kto sprawi, że będziesz gotowy zrezygnować z aktualnego stylu życia. Musiałaby to być pewnie poukładana kobieta o aparycji modelki, która byłaby ligę wyżej od wszystkich lasek, z którymi się spotykasz. Wtedy wejście w związek przyszłoby naturalnie. Wtedy chciałbyś mieć pewność, że jest tylko twoja. Dziewczyny, z którymi się
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: tak tu się zgodzę. Do czasu gdy nie ma takiej panny to żyję jak żyję. I no modelką też by być nie musiała, na pewno musiałaby być ładna, mieć to coś i mieć wysoką świadomość, nie kierować się tylko emocjami.
  • Odpowiedz