Aktywne Wpisy
Idziesz z rana do roboty. Ale najpierw na chwilę wbijasz do żabki, by kupić 2 najtańsze energetyki i cienkie fajki.
Przy rozdzielni prądu widzisz taką Dodę, która pyta czy pożyczysz jej dychę do piątku.
Co robisz?
#pytanie
Przy rozdzielni prądu widzisz taką Dodę, która pyta czy pożyczysz jej dychę do piątku.
Co robisz?
#pytanie
No i pospane. 3 h snu XD zajebiste. Ale jak pójdziesz do dzbana lekarza to ci powie żebyś sobie zrobił kąpiel przed snem XDDD nie wiem skąd oni tych dzbanów biorą. #lekarz #bezsennosc
Oczywiście w internecie wszyscy piszą: "to wyjadę do Paragwaju XD". Ale jaka jest prawda - dobrze wiecie, gdy wyłączacie internet i zostajecie z myślami sam na sam.
Większość z was nie wyjedzie bo nie będzie miała ani gdzie, ani za co. A pogodzenie się z brakiem prawa do samostanowienia o sobie, z faktem bycia niewolnikiem państwa i wojska - to rzecz najtrudniejsza.
Na pocieszenie: wasze koleżanki, które nie posiadają kategorii wojskowej, będą w tym czasie dobrze się bawić za granicą, a w przerwie między plażowaniem, a wyjściem do klubu być może wrzucą jakiś wspierający wpis na Instagramie. Chociaż tyle dobrego.
#obowiazkowecwiczeniawojskowe #wojsko #wojna #wolski #dyskryminacjamezczyzn #pieklomezczyzn #depresja
weź se amerykę południową, albo azję południowo-wschodnią, wyceluj w coś paluchem i prawdopodobnie trafisz w któryś, który spełnia wymagania.
@CastleBuilder: idź do psychiatry i jak masz to niech ci zdiagnozuje F31 z zaburzeniami psychotycznymi i nikt normalny cie nie wezwie właśnie ze względu na ryzyko wypadku przy mobilizacji albo tego, ze coś cos ci
Tylko to musi być prawdziwa nerwica. Tego nie da się udawać.
Ale co z tego jak Rosjanie mordują cywili? Strzelają w bloki mieszkalne. Nawet mając kategorię E masz dużą szansę na śmierć w przypadku konfliktu na pełną skalę.
Tak jak ktoś mądry napisał. Jeśli Rosja zajmie całą Ukrainę to czas na wyprowadzkę temu komu życie miłe.
Tak zrobi facet czynu, a reszta płaczków będzie płakać i walczyć zza monitora, a nie zrobi nic. Zostanie
wiadomo - miło mieć zdobycze cywilizacji (takie jak ubezpieczenia społeczne), ale jeszcze milej przeżyć ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Jak chcesz uniknąć losu mięsa armatniego, to najlepiej wyjechać z kraju póki możesz, albo pracować w zawodzie istotnym z punktu widzenia wojny. Pracownicy przemysłu ciężkiego, mechanicy, automatycy, lekarze nie będą walczyć z karabinem w ręku.
Już chyba wolę kałacha niż tortury ruskich śmieci.
Wydaje mi się, że trzeba się zbunkrować na miejscu, adres inny niż w dowodach, itp. Tylko ciężko z pracą wtedy
Logiczne rozwiązania są trzy (od najlepszego, do najgorszego):
1. Wyjazd wtedy kiedy Rosja zakończy wojnę z Ukrainą. To już będzie jeden z ostatnich dzwonków. Ostatnim dzwonkiem będzie przeczytanie w internecie, że Rosja zbiera siły na granicy. To już absolutnie ostatni dzwonek, aby wyjechać bez przeszkód
@Kamalek: Ale tak było zawsze z każdym państwem i każdą wojną. Nikt nie chce zdychać dźgany bagnetem przez wroga gdzieś na zabłoconym polu. To propaganda wpływowych ludzi każe wierzyć, że walka w takiej np. IIWŚ to była jakaś romantyczna przygoda w obronie wartości.
@onflashback: nie wiem jak Ciebie, ale mnie wychowali i dali żreć rodzice, którzy sami sobie na to żarcie zapracowali
Jaroslaw z Donaldem zrobili dobra robote na przestrzeni lat. Idealnie nas podzielono i jedni za drugich nie beda zdychac.
Ja sam mam rodzine za granica i jedyne o co bym sie martwil to o babcie ktora bym zabral ze soba. A w reszte mialbym wyj9bane
@Luqart: prawda, sam się leczę na OCD od prawie 10 lat, bez widocznej poprawy, jedynie z okresami remisji choroby
Mi psychiatra powiedział jasno, zapomnij pan o wojsku nawet w czasie mobilizacji, o innych zawodach nie wspominając.