Wpis z mikrobloga

via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @WolvvloW: @Silver86 @programista15cm wbijcie mi do głowy że wygląd jest najważniejszy, zawsze mi powtarzali że wygląd nie jest najważniejszy ale jednogłośnie pewnie stwierdzacie że trzeba być ładnym żeby się udawało i na tym się w dużym stopniu opiera pewność siebie.
Cały czas coś ze mną walczy, żeby nie dać sobie wmówić że moje poczucie pewności siebie ma od tego wyglądu właśnie zależeć.
Druga
  • Odpowiedz
@mirko_anonim poczucie własnej wartości buduje się w wielu obszarach swojego życia. Jesli czujesz się pewnie wśród przyjaciół że oni Cię lubią i możesz na nich polegać a oni na Tobie, w pracy czujesz się potrzebny albo masz fach dzięki któremu jak nie ta praca to inna jest w Twoim zasięgu, masz hobby które daje Ci radość życia to wtedy też będziesz pewniejszy siebie w randkowaniu, bo w innych obszarach będziesz się
  • Odpowiedz
@mirko_anonim
Tak, pewność siebie buduje się małymi sukcesami.
I możesz ją zbudować niezależnie od wyglądu na wielu polach. Ale w przypadku randkowania niewiele Ci pomoże poza wyglądem właśnie.

No przykładowo ja.
Dobrze zbudowany, inteligentny, wykształcony, miałem różne prace, różne warunki, różnie żyłem. Ćwiczyłem sporty walki, napisałem książkę, pomagam dzieciakom i
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nie że najważniejszy ale jest ważny, nie bede ściemniać ze sam charakter zdziala cuda bo ktos musi byc dla Ciebie atrakcyjny, wiedzy nie widac od razu, wygląd tak, sposob bycia, gesty, głos, sposob ubierania i zazwyczaj z aparycji wynikaja kompleksy. Fajny charakter może dużo zmienić w postrzeganiu osoby tak samo jak zły sprawi że nawet przystojniak stanie się nie atrakcyjny. No jak masz małe sukcesy to tez buduje pewność
  • Odpowiedz