Wpis z mikrobloga

@januszdoe: a może lepiej nie daj sie żadnej propagandzie, czytaj tylko zweryfikowane newsy a szczujni unikaj.

Choć nawiet w politico piszą artykuły na bazie sfałszowanych ruskich statystyk i newsów a kolejne gazety podaja dalej więc to trudne szalenie.
  • Odpowiedz
@Nieszkodnik: przez zdjęcia, dane bądź reputację wydawcy. W obecnych czasach można podważyć każda informację zwłaszcza jak chcę sie bronić swojego światopoglądu. Dajecie mi teze a ja ją obronię w mass mediach - tak to działa. Widziałem to chociażby w fiolkach antyszczepionkowcow którzy używali danych wyrywkowo albo używali prac naukowców wnioskując coś zupełnie innego niz z Tych prac wynika. Historycznie wiemy ze dane russtatu maja niewiele wspólnego z rzeczywistością. Przykład -
  • Odpowiedz
  • 0
@Nieszkodnik
Spieszę z odpowiedzią, ja robię tak że sprawdzam co ma do powiedzenia skrajna prawica np. Braun i skrajna lewicą jak Towarzysz Michał z kanału "Odrodzenie komunizmu" jeśli zgadzają się w jakiejś kwestii - a jest to nader często, to znaczy że trzeba myśleć odwrotnie.
  • Odpowiedz