Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Znalezienie dziewczyny do dluzszego zwiazku ktora:
- nie ma problemow psychicznych utrudniajacych funkcjonowanie z nia
- jest przynajmniej 6/10 z wygladu i nie ma widocznej nadwagi
- zarabia przynajmniej te 6-7k netto lub ma perspektywy by tyle zarabiac bo np. studiuje cos sensownego
- ma w miare zbiezny z moim gust muzyczny (czyt. nie slucha polskich rapsow, disco polo, innego syfu na repeacie)
- najwazniejsze: by ona tez byla mna jakkolwiek zainteresowana

W zasadzie graniczy z cudem. Change my mind. No nie ma takiej opcji.

Dobrze zarabiajacy facet majacy 25-26 lat here, mysle ze 6/10 z wygladu patrzac obiektywnie.

#zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski #logikarozowychpaskow

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim w tym wieku to jeszcze dla dziewczyny ważne jakie masz plany co do dzieci/zwierzat/slubu/kredytu na nieruchomosc bo możecie spełniać swoje wzajemne oczekiwania ale jak Ty nie chcesz dzieci ani ślubu a ona by chciała ślub i dzieci to też nic z tego nie wyjdzie.
  • Odpowiedz
@OlekAleksander @mirko_anonim typ w wieku 26 lat bierze za istotny gatunek muzyki jakiej słucha baba xD

Czy ty z chvjem się na łeb pozamieniałeś? :D

Kogo to interesuje, zresztą w tym wieku to się słucha muzyki tylko na słuchawkach do biegania więc jakie to ma znaczenie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: widzę, że już wspomniano o kryterium gustu muzycznego, ale rozjaśnię co to tak naprawdę oznacza i jaki wniosek z tego płynie. Otóż jeśli w wieku 25-26 lat wymieniasz te właśnie istotne dla Ciebie kryteria i obok nich gust muzyczny, jest to niechybnie oznaką tego, że powodem, dla którego nie możesz znaleźć kobiety nie są jakieś obiektywne niedostatki Twoje lub jej, tylko Twoja niedojrzałość. Dorośnij.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: stawianie takich rzeczy jak gust muzyczny czy zarobki to w ogóle wykreśla cię z szukania partnera xD Za 3 lata może Ci się tak ułożyć, że jakaś babka, którą odrzuciłeś może zarabiać 2x tyle co ty teraz, a ty możesz ledwo wiązać koniec z końcem xD
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @OlekAleksander @LezliNilsen muzyka to moje hobby i pasja poza robota. Prawie codziennie slucham najrozniejszych gatunkow przy home office czy po pracy, gralem w zespolach muzycznych, moja kobieta musi znosic to jakiej muzyki slucham i vice versa, ja bym nie zniosl katowania np. Taco Hemingwaya ktorego slucha co druga laska.

Analogicznie osoba ktora np. hobbystycznie chodzi po gorach czy biega maratony nie chcialaby partnera cieplej kluchy. Nie
  • Odpowiedz
ale chciałbyś, żeby twoja kobieta słuchała czegoś takiego? Przecież to żenujące, nawet jeśli to prawniczka.

@spiegelglas: po pierwsze nie zaistnieje coś takiego w przyrodzie żeby mój target kobiet słuchał disco polo :D po prostu nie ta liga jeśli chodzi o poziom, klasę, wykształcenie. Samo to już eliminuje słuchaczki disco polo.

Więc samo założenie zerowe jest błędne, bo sugeruje, że miałbym wybierać pośród kobiet - słuchaczek disco polo. To nie mój target, więc
  • Odpowiedz
@mirko_anonim ale elastyczny na zasadzie: jak ona chce mieć psa to będzie miała, czy na zasadzie że jak ona będzie chciała psa to pies stanie się też Twoim oczkiem w głowie ? Pytam bo czasem szczegóły są istotne. Kiedyś miałam takiego chłopaka co niby lubił zwierzęta i się z nimi wychowywał ale jak przyszło co do czego to zawsze czuł się ważniejszy od tych zwierząt nawet jeśli te były chore i
  • Odpowiedz
w tym wieku to jeszcze dla dziewczyny ważne jakie masz plany co do dzieci/zwierzat/slubu/kredytu na nieruchomosc bo możecie spełniać swoje wzajemne oczekiwania ale jak Ty nie chcesz dzieci ani ślubu a ona by chciała ślub i dzieci to też nic z tego nie wyjdzie.

@Kitku_Karola: ja w pełni rozumiem, że ludzie tak niektórzy do tego podchodzą - ale czy to nie jest takie typowe myślenie transakcyjne?

w sensie wyobraź sobie
  • Odpowiedz
@Dietetyq mocno nie rozumiesz czegoś takiego jak silna potrzeba posiadania dzieci lub zwierząt i dzielenie się tym z drugą osobą. Dla pewnych ludzi to jest dużo ważniejsze niż miłość z mężczyzną/kobieta i mimo wielkiej miłości mogą czuć że nie są w pełni szczęśliwi, że im czegoś brakuje a to często buduje termin ważności danej relacji. Tu nie chodzi o to czy koleżanki mają dzieci czy śluby i kobieta też chce ,
  • Odpowiedz
mocno nie rozumiesz czegoś takiego jak silna potrzeba posiadania dzieci lub zwierząt i dzielenie się tym z drugą osobą.

@Kitku_Karola: koncept rozumiem, natomiast nie pojmuję jak można deklarować się że będziemy z 2 osobą do końca życia oraz że chcemy mieć z nią dziecko po 1 albo 2 LATACH związku

serio, realnie to 4-5 potrzeba żeby powiedzieć że zna się partnerkę czy partnera na wylot i na spokojnie można stwierdzić -
  • Odpowiedz
@Dietetyq piszesz o 3 różnych rzeczach.

1. Ślub i dziecko po krótkim czasie to często efekt uleganiu hormonom z początków relacji a nie decyzja podjęta gdy miłość się rozwinie

2. Chcieć dziecko z kimś kogo się pokocha to co innego niż 3. Chcieć ogólnie mieć dzieci.

Jak ktoś pragnie mieć dzieci to może wybrać kogokolwiek byle mieć dziecko albo szuka odpowiedniej osoby z którą będzie mieć dziecko. To już kwestia charakteru
  • Odpowiedz
@Dietetyq dlatego trzeba się dobierać tak by nie było takich problemów. Jesli facet ma fiksacje na punkcie auta to musi znaleźć taką co też ma fioła na punkcie samochodów i problem rozwiązany.
  • Odpowiedz
Myślę że mężczyźni z założenia rzadko kiedy chcą mieć dzieci/ zwierzęta /ślub i raczej pod wpływem dobrej relacji zaakceptują to wszystko jeśli kobieta chce, ale kobietom ciężko żyć bez tego jeśli pragną tych rzeczy.

@Kitku_Karola: Mądrego (mądrą?) to aż miło posłuchać :)
  • Odpowiedz