Wpis z mikrobloga

czy da się osiągnąć sukces bez żadnego boosta od życia? (np. bogaci starzy, geny, talent, itp.)

@mirko_anonim: Technicznie się da. To wygrana na loterii.
Z biednymi starymi, słabymi genami, beztalencie itp, to ty możesz mieć szczęście, że przeżyłeś poród.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

Co decyduje, że jedni potrafią coś takiego osiągnąć a dla innych jest to nieosiągalne?

Przypadek, szczęście, okoliczności w jakich żyjemy, a przede wszystkim ludzie, których spotykamy w swoim życiu.
Ja trzy razy w życiu z najmniej szeregowego pracownika stawałem się kluczowym pracownikiem dzięki temu, że ktoś mnie wciągnął wyżej, bo np. w kryzysowej sytuacji miałem akurat rozwiązanie problemu, albo po prostu dał szansę spróbować poznawszy moje zainteresowania i wiedzę.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Zapier****c. Mowie poważnie, nie w fabryce a nawet w dowolnej pracy biurowej. Patrzeć dalej niż inni, rozwijać sie, kwestionować wszystko i modyfikować. Dac sie wybić z tłumu. Wtedy istnieje duża szansa ze ktoś Cie zauważy i poda przysłowiowa wędkę która musisz wykorzystać

· Akcje: Odpowiedz anonimowo ·
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Da się:
programowanie, wystarczy mieć spokój, dużo czasu, dostęp do komputera, internetu, trochę inteligencji.
w internecie można zarabiać na różne sposoby, np. kanał yt bez pokazywania twarzy, głos z ai.
No i poza tym, jeżeli masz spokój i dużo czasu, dostęp do internetu, to masz dostęp do całości ludzkiej wiedzy, możesz się uczyć.
Polecam robić notatki w mapie myśli program Freeplane, tworzyć fiszki w programie Anki.
On jest domatorem, siedzi ciągle w domu i
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: albo zacisnąć zęby kilka lat praca za granicą, lub kilka miesięcy na statkach, masz początkowy kapital kilkaset tys zł i możesz np. pracować w pojedynke, kupujesz tanio zapuszczoną nieruchomość, mieszkanie do remontu, czy działkę, sam robisz gruntowny remont, albo sam budujesz dom i w 6 msc zarabiasz sobie spokojnie bez szefa i współpracowników ze 100tys zł jak nie więcej.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: warto inwestowac swój czas w coś co przynosi zysk. Obecnie to programowanie i wszystko dookoła tego. Nie trzeba być geniuszem żeby po 10 latach pracy wyciągać ponad 10-15k na rękę. Zagraniczny kapitał mocno inwestuje w PL przez co mogą dobrze płacić a jednocześnie polacy są dla nich tanimi pracownikami.
  • Odpowiedz