Wpis z mikrobloga

@epigraf Panie i Panowie, szczerze polecam aplikację Cake, długo szukałem i znalazłem w myśl zasady szukajcie a znajdziecie( ͡° ͜ʖ ͡°) Co prawda wybór języków niewielki - angielski i koreański ale zupełnie inna forma nauki, pełno Brytoli i Amerykanów publikuje shortsy jak na YT z zasadami językowymi czy ciekawostkami o języku, wymowie itd. Od początku do końca na nagraniach angielski więc poza clue osłuchać się można w
MiszkaFiszman - @epigraf Panie i Panowie, szczerze polecam aplikację Cake, długo szuk...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@Credek: Duolingo robię bardziej ze względu na rodzeństwo. Zawarłem z siostrą (lvl 8) małą umowę, że będziemy razem robili angielski, choćby po jednej lekcji dziennie dla utrzymania strike'u, byleby regularnie.
Mała czuje się zmotywowana, nawzajem się "pilnujemy" żeby zrobić codziennie po lekcji :)

Dużo bardziej wolę uczyć się z seriali (ang + pl napisy), jakichś ciekawostek na YT.
  • Odpowiedz
@epigraf: analizowałem sobie ostatnio zawartość kursu w Duolingo z hiszpańskiego i się trochę zawiodłem - wszystkie tematy po łebkach, np jak wprowadzają nowy czas to jest tylko jeden czasownik podany jako wyjątek od odmiany. Lepiej tak się uczuć niż w ogóle, ale generalnie to zdecydowanie nie jest nauka jak na kursie językowym.
  • Odpowiedz