Aktywne Wpisy

jmuhha +24
Może mi ktoś powiedzieć jak mam tu zejść? (╯°□°)╯︵ ┻━┻
w domu czekają na mnie T R Z Y dzieci ( ͡° ʖ̯ ͡°)
w domu czekają na mnie T R Z Y dzieci ( ͡° ʖ̯ ͡°)
źródło: 1000011080
Pobierz
GlenGlen12 +246
Pracuję w biurze obok kołchozu, zajmuje się tam rozliczeniami i fakturowaniem dokumentów od klientów - ogólnie tym podobnym gównem.
Dziennie do biura przychodzi około 5 kierowców/magazynierów którzy przynoszą konkretny pakiet dokumentów zebranych z całego dnia, co istotne w tej opowieści siedzę w tym biurze z bardzo zadbaną 35-kobietą, matką 2 małych dzieci, która ma dobrze ustawionego faceta, no i to co już się odsłuchałem od robotników w jej kierunku to przechodzi ludzkie pojęcie
Dziennie do biura przychodzi około 5 kierowców/magazynierów którzy przynoszą konkretny pakiet dokumentów zebranych z całego dnia, co istotne w tej opowieści siedzę w tym biurze z bardzo zadbaną 35-kobietą, matką 2 małych dzieci, która ma dobrze ustawionego faceta, no i to co już się odsłuchałem od robotników w jej kierunku to przechodzi ludzkie pojęcie
źródło: robpill
Pobierz

Finalnie nic nie wprowadzili. Zbankrutowało paru dużych deweloperów, świat się nie zawalił, gospodarka wychodzi na prostą, ceny kwadratów poleciały na pysk.
W tym tempie ceny mieszkań we wschodnich landach będą zaraz nominalnie tańsze niż w Polsce. Czaicie absurd XD 3 razy bogatsi Niemcy zapłacą mniej za mieszkanie niż Polacy 100 km dalej.
#nieruchomosci #niemcy #polska #ekonomia #gospodarka #kredyt2procent #wkpinvestments
źródło: GCBB6hlX0AAKq9v
PobierzWiesz czemu jak wprowadzali BK2% to nie zrobili jakichś limitów ceny za metr?
A jakby wprowadzili coś ala BK2% tylko limit ceny byłby taki, że marża dewelopera byłaby na rozsądnym poziomie, to co byś myślał o takim programie?
źródło: IMG_7371
Pobierz@mickpl: Ceny rosły w tempie 5-10 procent rocznie przez kilkanaście lat, a Ty rok 10% spadków nazywasz "lotem na pysk"? XD
Kiedyś rzeczywiście będziesz miał rację i bańka pęknie.
Problem jest taki że spadnie pewnie o jakieś 20%.
Ale zanim to nastąpi pewnie wzrośnie jeszcze o 30-40% xD.
@mayek: tak, a o co chodzi? xD przecież to mickpl, czyli sensu w tych wpisach nie ma i nie będzie
źródło: deloitte map
Pobierz@wypopekX: 2682 euro w Warszawie to jakieś 11 637,20 zł. To dane z 2019 roku? W Warszawie to bliżej 3800 euro.