Aktywne Wpisy
mirko_anonim +528
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Równo rok temu zmarł mój mąż i zarazem najlepszy przyjaciel. Ciągle muszę udawać, że jest lepiej, że chce żyć, a prawda jest taka, że codziennie marzę by umrzeć. Żebyśmy znów mogliby być razem.
Odszedł jako bohater , walcząc ze zbyt silnym przeciwnikiem- białaczką.
życie to #!$%@? niesprawiedliwy.
Musiałam się komuś tylko wygadac.
#zaloba
────────────────
Równo rok temu zmarł mój mąż i zarazem najlepszy przyjaciel. Ciągle muszę udawać, że jest lepiej, że chce żyć, a prawda jest taka, że codziennie marzę by umrzeć. Żebyśmy znów mogliby być razem.
Odszedł jako bohater , walcząc ze zbyt silnym przeciwnikiem- białaczką.
życie to #!$%@? niesprawiedliwy.
Musiałam się komuś tylko wygadac.
#zaloba
────────────────
Dragonan +24
Tak patrząc na znalezisko:
https://wykop.pl/link/7308435/budanow-bez-mobilizacji-powszechnej-nie-da-sie-pokonac-rosji
Wykopki nie widzą sensu w walce z bronią o swój kraj. Najlepiej to się w ogóle poddać.
Natomiast w innych znaleziskach jest żądanie nieograniczonego dostępu do broni, aby bronić swojego podwórka.
Ciekawe. Jak trzeba bronić podwórka na froncie to chętnych nie ma.
#ukraina #polska #bron
https://wykop.pl/link/7308435/budanow-bez-mobilizacji-powszechnej-nie-da-sie-pokonac-rosji
Wykopki nie widzą sensu w walce z bronią o swój kraj. Najlepiej to się w ogóle poddać.
Natomiast w innych znaleziskach jest żądanie nieograniczonego dostępu do broni, aby bronić swojego podwórka.
Ciekawe. Jak trzeba bronić podwórka na froncie to chętnych nie ma.
#ukraina #polska #bron
#nieruchomosci #mieszkanie #przegryw
Oddawaj moja 15 tke bydlaku, bo mnie państwo oszukało na tym że wypłaca mi 10000 procent tego co wpłaciłem do ZUSu.
Twoja emerytura gówno mnie obchodzi, dej dej dej, na mnie wystarczyło zusowi to i na was wystarczy
Dzisiaj, by wybudować grunt musisz odpalić kilka baniek boomerowi, który kupił ziemię za dwie flaszki po znajomości z władzą, deweloperowi drugie tyle, ile kosztuje wybudowanie mieszkania. O wysokim oprocentowaniu kredytów w Polsce nawet nie wspomnę.
@onomatopejusz: Przeciez to samo będzie dotyczyło nas. Za 30 lat będzie minimalna pewnie na poziomie 15 tys zł o ile nie bedzie denominacji i wtedy będziesz dostawał np 10 tys zł emerytury mimo, że wpłacałeś do zusu 2000 miesiecznie.
Doubt.
Już dzisiaj zapowiadają zastępowalność emerytury na poziomie 30 procent.
Nie wiem kto wpłaca 2 tysiące do ZUS? Chyba na minimalnej. Jak zarabiasz 10k plus to chyba wychodzi koło 5k łącznie z tym co pracodawca wpłaca.
Takze jak ktoś nie chce zdychać to IKZE obligatoryjnie.
A za bycie dozorcą to tylko Alternatywach dawano mieszkanie
O zdrowotnej w kontekście ZUS nie mówię
Nie będzie identycznie
Już masz zapowiadane, że będziesz miał zastępowalność na poziomie 30 procent.
To tak jakby emeryci co przeszli przed 2010 rokiem dostali 1/3 z ostatniej pensji 1200 netto
Jak masz oszczędności 100 tys to nie trzymasz w skarpecie jak debil tylko zwiekszasz ich wartość procentem składanym kupując obligacje, IKZE czy ETF
moja piętnaście tke?
Problem w tym jest jak wyżej napisałem, że ty nawet takiej gwarancji nie masz przy inflacji utrzymującej się w celu NBP
W przypadku hiperinflacji to państwo będzie bankrut ze względu na ratio emerytów do osób pracujących
@Scybulko: Z ciekawości, co tacy jak ty sądzą o prywatnych przedsiębiorcach("prywaciarzach") z okresu PRL, albo ich pracownikach? Też tylko pili wódkę?
W 1980 sektor prywatny odpowiadał za ponad 15% PRL-owskiego PKB, a niektórzy chyba myślą, że wtedy cała gospodarka była państwowa, jak w ZSRR xD I wszyscy siedzieli w państwowych fabrykach i pili wódkę.