Aktywne Wpisy

SystemHalted2_0 +145
Moment przejścia z Windows 11 na Fedorę był chyba najlepszą decyzją od bardzo dawna. Serio, jakby ktoś mi wcześniej powiedział, że system może nie walczyć ze mną tylko po prostu działać, to bym nie uwierzył. To dojrzały, szybki i elegancki system, który daje mi pełną kontrolę i nie próbuje na każdym kroku wciskać konta online, telemetrii, reklam ani asystentów z AI, których nikt nie prosił.
System wstaje błyskawicznie, nie mieli dyskiem w tle,
System wstaje błyskawicznie, nie mieli dyskiem w tle,
źródło: temp_file1560360692872629706
Pobierz
naganiaczherculesa +388
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

@eskejper: zapomniałeś napisać "była" partnerka
Tu nie chodzi o chęć dominacji, tylko o brak szacunku jej do ciebie. Twoje kompetencje, umiejętności, zdanie, opinie, gust itd są deptane, nie dlatego że ona chce mieć rację, tylko przez brak jej szacunku do tego jaki jesteś i jakie cechy masz.
Pozbądź się tej kobiety. To co teraz jest dyskusją o kolorze ścian za moment
@Qullion: @eskejper moim zdaniem nie ma sensu kombinować po co i dlaczego. Bo za moment pojawi się pomysł żeby ją zmieniać, naprawiać, dowartościowywać itd. Nie warto, a w większości wypadków nie da się.
@kosmita: Cos w tym jest. Tylko w tym rzecz ze ciezko mi jest ja ocenic. Ma w sobie wiele dobra, pomaga, sprzata, gotuje i to calkiem dobrze bo lubi. Wspiera mnie od czasu do czasu, jest empatyczna. Ale ile w tym jest szczerosci
@silencieuse: Ona ma strasznie zanizone poczucie wlasnej wartosci, dzieki swoim rodzicom ktorzy kiepsko ja wychowywali. Malo kto ja chwalil, nawet za proste rzeczy. Duzo starsze rodzenstwo zawsze podcinalo jej skrzydla mowiac jej ze "zostaw bo zepsujesz", "po co to robisz, nie potrafisz". Ostatnio odwiedzila nas jej siostra, moja zrobila obiad, ciasto, to jej siostra powiedziala "bardzo slabo Ci to wyszlo", a