Aktywne Wpisy

Mircy, przychodzę do was z prośba.
Znajomy jest na etapie otwierania gabinetu stomatologicznego i szuka nazwy. Chciałby uniknąć nazw szablonowych typu dentologia itd. Celuje w nazwy nietypowe ale związane z branżą. Padł np. pomysł "Biała Szuflada" *szuflada potocznie to proteza), niestety nazwa już jest zajęta.
W związku z tym liczę na wszą kreatywność i chęć pomocy.
#kiciochpyta #pytanie #dzialalnoscgospodarcza #januszebiznesu
Znajomy jest na etapie otwierania gabinetu stomatologicznego i szuka nazwy. Chciałby uniknąć nazw szablonowych typu dentologia itd. Celuje w nazwy nietypowe ale związane z branżą. Padł np. pomysł "Biała Szuflada" *szuflada potocznie to proteza), niestety nazwa już jest zajęta.
W związku z tym liczę na wszą kreatywność i chęć pomocy.
#kiciochpyta #pytanie #dzialalnoscgospodarcza #januszebiznesu

WielkiNos +76

źródło: temp_file6075376897314946640
Pobierz
Przyklad z dzisiaj, mierzymy sobie sciane pod szafke do salonu. Ma byc na wymiar. Mam wyksztalcenie techniczne, zreszta, znam sie na tym bo czesciowo zajmuje sie tym zawodowo. Normalna kobieta raczej nie wpieprzalaby sie w terytoria na ktorych sie nie zna, ale moja uparcie stara sie za kazdym razem dodac swoje 3 grosze. I jeszcze rozumiem jakby jej uwagi mialy sens, ale czasami tak komplikuje proste rzeczy ze jest mi brak słow. Nie ma wyobrazni przestrzennej i wmawia mi ze zle mierze, a potem drogą weryfikacji okazuje sie ze mialem jednak racje, ona natomiast zarzuca mi ze zle jej wyjasnilem. Teraz siedzi i ma focha XD
K---a to nie pierwszy raz taka sytuacja. Jak roblismy remont innej czesci mieszkania, to gdy wyrazilem swoje niezadowolenie wyborem materailow i poprosilem projektanta o zmiany i korekte, to ona wspierala jego bardziej niz mnie i moje obawy xD Dla niej nie liczy sie moja dobra wola i potrzeba, ale jej zdanie. Dzieki temu czuje sie lepiej. Ona mnie po prostu nie wspiera, nie akceptuje tego że moge miec inna wizje i ze moze jednak sie na tym znam a potem koniec koncow wychodzi na to ze ja jestem najgorszy. Dawno mi tak nikt nie podcinal skrzydel jak moja partnerka do tego stopnia ze zaczynam watpic w swój fach. Jutro pewnie zmanipuluje mnie i wyrazi skruche, ja to przyjme, ale c--j z tym skoro za tydzien akcja znowu sie powtorzy.
#zwiazki #cyrk #relacje #logikarozowychpaskow #kobiety
@eskejper: zapomniałeś napisać "była" partnerka
Tu nie chodzi o chęć dominacji, tylko o brak szacunku jej do ciebie. Twoje kompetencje, umiejętności, zdanie, opinie, gust itd są deptane, nie dlatego że ona chce mieć rację, tylko przez brak jej szacunku do tego jaki jesteś i jakie cechy masz.
Pozbądź się tej kobiety. To co teraz jest dyskusją o kolorze ścian za moment
@Qullion: @eskejper moim zdaniem nie ma sensu kombinować po co i dlaczego. Bo za moment pojawi się pomysł żeby ją zmieniać, naprawiać, dowartościowywać itd. Nie warto, a w większości wypadków nie da się.
@kosmita: Cos w tym jest. Tylko w tym rzecz ze ciezko mi jest ja ocenic. Ma w sobie wiele dobra, pomaga, sprzata, gotuje i to calkiem dobrze bo lubi. Wspiera mnie od czasu do czasu, jest empatyczna. Ale ile w tym jest szczerosci
@silencieuse: Ona ma strasznie zanizone poczucie wlasnej wartosci, dzieki swoim rodzicom ktorzy kiepsko ja wychowywali. Malo kto ja chwalil, nawet za proste rzeczy. Duzo starsze rodzenstwo zawsze podcinalo jej skrzydla mowiac jej ze "zostaw bo zepsujesz", "po co to robisz, nie potrafisz". Ostatnio odwiedzila nas jej siostra, moja zrobila obiad, ciasto, to jej siostra powiedziala "bardzo slabo Ci to wyszlo", a
@eskejper: nie musisz jej oceniać. Wystarczy że zaczniesz zwracać uwagę jak sam się w tym czujesz. Czy to co widzisz, czujesz, jaki masz nastrój przez sytuacje i tę dziewczynę to jest to, czego chcesz. Czy to cię uszczęśliwia.
Nie kombinuj że s--s rekompensuje ci chwile kiedy jesteś poniewierany. Albo że empatię można włączyć i wyłączyć. To tak nie działa.