Wpis z mikrobloga

• 17
@mirko_anonim: może na razie nie rób nic? To dopiero 2 tygodnie. Nie usuwaj zdjęć, w końcu to 8 lat także Twojego życia, masz prawo do pamiątek po tym okresie. Nie szukaj na razie kontaktu, sam trochę ochłoń. Może na razie lepiej pozostać w kontakcie z jej siostrą i co jakiś czas pytać o stan tej dziewczyny?

Wstrzymaj się od nerwowych ruchów.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: przedstawiasz siebie w samych superlatywach, a jej nagle odpalil się tryb depresji i do tego terapeutka rzekomo cię odsuwa? coś tu się nie klei. z drugiej strony takie nagłe zrywanie kontaktu i usuwanie z zycia swiadczy o tym, że ona z jakiegoś powodu już dawno spisała ten zwiazek na straty, a teraz tylko zdobyła się na odwagę aby ci to powiedzieć.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: 8 lat razem i dopiero plany wspólnego mieszkania razem? Może liczyła, że zaproponujesz jej wspólne mieszkanie razem wcześniej i nie będzie musiała wracać do toksycznego domu rodzinnego.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Znam gościa, który w podobny sposób rozstał się z dziewczyną po 7 latach związku, z dnia na dzień spakował swoje rzeczy i wyprowadził do innej laski, którą znał od 2 tygodni. Nie mówię, że Twoja była ma kogoś na boku, ale po prostu czasem tak bywa w długich/przechodzonych związkach, rozstanie argumentował tym, że potrzebuje zmiany ¯\(ツ)/¯ Zmiana chyba wyszła mu na dobre, bo po 1,5roku od rozstania został ojcem.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim przykro mi z powodu całej sytuacji.

Mi się wydaje że dziewczyna się leczy i zaczęła podejmować różne decyzje których może będzie jeszcze żałować. Niektóre leki od psychiatry mogą powodować kompulsywne decyzje ale najczęściej wtedy po prostu dużo rzeczy kupują których nie potrzebują albo 5 razy zmieniają zdanie na temat tego w co się ubrać. Co do terapeuty to takowy do niczego nie nakłania tylko co najwyżej zada parę pytań na
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Trochę to wygląda jakby ona czekała na sygnał od kogoś żeby to zakończyć, w tym wypadku od terapeuty. Ale też mi tutaj coś nie gra, bo terapeuci raczej tylko wskazują kierunek, a nie mówią co ktoś ma robić. Daj jej czas i sam też ochłoń. Jeżeli będzie chciała powrotu to przeprowadź z nią poważną rozmowę jak ta relacja ma wyglądać. Dbaj o siebie, bo silna psychika bardzo ci się
  • Odpowiedz
ukierunkowała ją na rozstanie bez poznania kim jestem.

@mirko_anonim: jesteś kimś komu się nie mówi, że się zaczęło chodzić do psychiatry. Nie masz żadnej refleksji na ten temat? Bo ta historia pięknie wygląda z twojej perspektywy tylko ten mały szczegół
  • Odpowiedz
widziała we mnie człowieka którego kochała przez ostatnie 8 lat.

@mirko_anonim: nie wiem czy to jest kwestia widzenia. Bo obiektywnie jesteś typem człowieka, któremu najbliższa osoba nie miała przestrzeni powiedzieć o swoich problemach. I raczej nic tego nie zmieni. Poszukaj sobie nowej dziewczyny
  • Odpowiedz
@iEarth: ona studentka bez pracy z opowiadania, on poczatkowa firma, dobrze ze zalozylismy ze od reki facet ma postawic wszystko i to jeszcze w takim przypadku, za duzo niewiadomych do stawiania takich tez
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ciesz sie! Nie macie dzieci, wspolnego domu, kredytu a zaburzona laska sama się usunęła. Wyobraź to sobie kiedy macie dzieci, dom a jej odwala i Ty wylatujesz z Twojego(waszego) domu, rozwód, alienacja rodzicelska i jej odpały psychiczne.

Świętuj bo właśnie wygrałeś na loterii życie 2.0
  • Odpowiedz