Aktywne Wpisy

krystian-stepaniak +170
Ja p------ę one mają ego wielkości galaktyki xD
#p0lka #tinder #logokarozowychpaskow #blackpill #redpill
#p0lka #tinder #logokarozowychpaskow #blackpill #redpill
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
NarciarzFarciarz +98
Czas na ostatni wpis z mojej serii #emigracja w #kanada
POWRÓT DO POLSKI PO DWÓCH LATACH W KANADZIE
Wyjeżdżając do Kanady mieliśmy plan zostać tam na stałe lub w najgorszym wypadku- przepracować 5 lat i wrócić do Polski z wielkimi oszczędnościami. Wytrzymaliśmy prawie dwa lata. Kanada nas zmieliła i wypluła.
WPIS
POWRÓT DO POLSKI PO DWÓCH LATACH W KANADZIE
Wyjeżdżając do Kanady mieliśmy plan zostać tam na stałe lub w najgorszym wypadku- przepracować 5 lat i wrócić do Polski z wielkimi oszczędnościami. Wytrzymaliśmy prawie dwa lata. Kanada nas zmieliła i wypluła.
WPIS
źródło: 20250713_192451
Pobierz

Chciałbym nauczyć się programować (10k miesięcznie piechotą nie chodzi :D) i jestem całkowitym noobem. Którego języka warto uczyć się na początek? Dodam że biedackie Turbo Pascale i HTML mnie nie interesuje chyba że HTML5
Z góry dzięki za pomoc.
Do podstaw- zacznij od C jak pisze @ansic. Ogarniesz podstawy, liźniesz trochę algorytmiki, a przy tym nie będzie to bezużyteczny aktualnie pascal. Do tego masz świetną dokumentację i masę tutków/książek. IMHO odradzam na początek Jave mimo że aktualnie jest na nią straszny "hajp". Będziesz patrzył jak ciele na malowane wrota na to co się dzieje na ekranie. Masa kodu Ci się z czapy dogeneruje, rzuci jakimś nic
Czy jednak szkoda tych 10 zł i szukać w sieci/bibliotekach? :] Planowałem uczyć się programowania podczas zabawy w Game Maker Studio i jakoś to idzie ale biorąc pod uwagę że jest to javascript to co chwila nie rozumiem kawałka kodu i muszę szukać w sieci co to oznacza :D
Akurat mam tę książkę - materiał w niej jest raczej mocno okrojony. W sieci nie brakuje materiałów o C, możesz spokojnie czegoś poszukać.
Jeśli bawisz się w tym Game Maker Studio, to może po prostu podszkol się w javascripcie i próbuj w tę stronę? To może być dobry sposób na wstęp do programowania, bo język raczej prosty, a rezultaty od razu widać - co motywuje do nauki. Jeśli Ci
Dzięki wielkie za pomoc ;)
Iteratory to dobry sposób