✨️ Obserwuj #mirkoanonim Proszę o doradzenie. Kończy mi się l4 psychiatryczne 15 grudnia w piątek. Wypowiedzenie kończy mi się ostatniego dnia grudnia. Psychiatra mówił, że mój stan i zaburzenia jest spowodowany przez mobbing przez co lepiej jakbym nie wracał do pracy, bo znowu może mi się pogorszyć. Jednorazowo wypisał mi max, czyli miesiąc zwolnienia.
Zostają mi 2 tygodnie pracy, urlopu mam 2 dni. Szczerze mówiąc to każda styczność z byłym pracodawca byłaby dla mnie bardzo stresująca, więc wolałbym w ogóle już do końca nie miec styczności.
Raczej psychiatra da mi l4 na te ostatnie 2 tygodnie. Tyle że... Nie wiem jak to rozegrać.
Lepiej umówić się np. We wtorek 11 grudnia na wizytę na miejscu? Zwolnienia by się nakładały. Czy lepiej po południu 18 grudnia, ale to wizyta online.
Dalej nie mam 100% pewnosci, że da mi l4, bo mój stan się ogromnie poprawił. Nawet moja dziewczyna powiedziała, że jestem dużo lepszym partnerem. Nie przyjmuję leków.
Z drugiej strony powrót do tak niszczącej atmosfery w pracy może znowu tragicznie na mnie podziałać. Miałem różne prace, ale w życiu nie spotkałem się z tak wielkim mobbingiem. #psychologia #psychiatria #praca #l4
Anonim (nie OP): umawiasz się z psychiatrą na 16.12. 16.12 dzwonisz rano ii bierzesz na rządanie na wizycie psychiatra wypisuje zwolnienie na miesiąc od 17.12
@mirko_anonim: idz do lekarza przed 15 i powinien Ci dac kolejne zwolnienie. Przysluguje Ci 90 dni ciaglości zwolnienia nawet jesli wygaslo Ci zatrudnienie.
Anonim (nie OP): Możesz powiedzieć lekarzowi, że dalej jest słabo z tobą i żeby dał na kolejne 2 tygodnie. Możesz też przedstawić sprawę jak wygląda i myślę, że powinien dać zwolnienie do końca umowy.
Też byłem ofiarą mobbingu, zostałem w firmie, bo wywalili osoby mobbingujące, ale psychiatra mi powiedział, że jak trafi się znowu taka sytuacja to żebym się nie przejmował i dał wypowiedzenie, a on wypisze mi L4 na cały okres wypowiedzenia
Proszę o doradzenie.
Kończy mi się l4 psychiatryczne 15 grudnia w piątek.
Wypowiedzenie kończy mi się ostatniego dnia grudnia.
Psychiatra mówił, że mój stan i zaburzenia jest spowodowany przez mobbing przez co lepiej jakbym nie wracał do pracy, bo znowu może mi się pogorszyć. Jednorazowo wypisał mi max, czyli miesiąc zwolnienia.
Zostają mi 2 tygodnie pracy, urlopu mam 2 dni. Szczerze mówiąc to każda styczność z byłym pracodawca byłaby dla mnie bardzo stresująca, więc wolałbym w ogóle już do końca nie miec styczności.
Raczej psychiatra da mi l4 na te ostatnie 2 tygodnie.
Tyle że... Nie wiem jak to rozegrać.
Lepiej umówić się np. We wtorek 11 grudnia na wizytę na miejscu? Zwolnienia by się nakładały.
Czy lepiej po południu 18 grudnia, ale to wizyta online.
Dalej nie mam 100% pewnosci, że da mi l4, bo mój stan się ogromnie poprawił. Nawet moja dziewczyna powiedziała, że jestem dużo lepszym partnerem. Nie przyjmuję leków.
Z drugiej strony powrót do tak niszczącej atmosfery w pracy może znowu tragicznie na mnie podziałać. Miałem różne prace, ale w życiu nie spotkałem się z tak wielkim mobbingiem.
#psychologia #psychiatria #praca #l4
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
16.12 dzwonisz rano ii bierzesz na rządanie
na wizycie psychiatra wypisuje zwolnienie na miesiąc od 17.12
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
@mirko_anonim: bla bla bla. Dlaczego ten post nie brzmi:
inspekcja pracy dojechała janusza, nie muszę już chodzić do pracy.
??!!
Możesz też przedstawić sprawę jak wygląda i myślę, że powinien dać zwolnienie do końca umowy.
Też byłem ofiarą mobbingu, zostałem w firmie, bo wywalili osoby mobbingujące, ale psychiatra mi powiedział, że jak trafi się znowu taka sytuacja to żebym się nie przejmował i dał wypowiedzenie, a on wypisze mi L4 na cały okres wypowiedzenia