Wpis z mikrobloga

@rol-ex: No tutaj też twierdzi ze szybciej się zakończy jeśli dostaną uzbrojenie. A nie że nagle magicznie wygrają.
Dodatkowo nie dostali tego co im potrzeba.

Dodatkowo warto podkreslić że jak spłyneły pierwsze dostawy uzbrojenia to Ukraińcy w wygrali bitwe o Kijów. Potem dostali himarsy wygrali bitwę o Chersoń.
Teraz dostawali amunicje kasetową i rakiety dalekiego zasięgu to zaczeli się bronić dość mocno na trudnych fragmentach frontu.
  • Odpowiedz
@rol-ex: A co putinek kolejną czerwoną linie narysuje tak jak przy himars, f-16 i wielu innych rzeczach xd Wsparcie dla Ukrainy nie ustaje a kacapy już zrobiły 1/3 budżetu na wojsko co w końcu będzie prowadziło do buntów.
  • Odpowiedz
@Ethernit amerykanie nie są i nie chcą być w stanie wojny z Rosją, dlatego nie ma tam F35 itd.
Wspierają Ukrainę gigantycznymi dostawami, więcej amunicji 155mm po prostu nie mają.
Stany Zjednoczone nie są wszechmocne, chiny się czają, hamas ruszył na Izrael.
To wykopowy mit, że USA przewleka ten konflikt.
  • Odpowiedz
“The sooner Ukraine gets long-range heavy weaponry, the sooner our pilots get planes, the sooner this Russian aggression will end and we can return to peace in Europe,”

@malinq: chyba, że dla ciebie zakończenie rosyjskiej agresji jest synonimem porażki Ukrainy, to wtedy masz racje - nie ma nic o zwycięstwie Ukrainy, jest mowa tylko o porażce tego kraju xD
  • Odpowiedz
@rol-ex: no dobra, ale tu jest o samolotach których nie dostali "xD"

Teraz cofnij się do mojego komentarza w którym napisałem "nie powiedział nikt nigdy xD" i spróbuj tam znaleźć coś o samolotach parszywy manipulancie xd
  • Odpowiedz
i gdzie w tych cytatach masz coś o wygranej? xDD

@malinq: jest mowa o zwycięstwie/sukcesie związanym z dostawami i wsparciem Zachodu, a o to pytałeś, łap kolejny

“Ukraine needs weapons supplies. We need heavy artillery, armored vehicles, air defense systems and combat aircraft. Anything to repel Russian forces and stop their war crimes,”

w sumie to sam nie wiem dlaczego odpowiadam nieumiejącemu czytać wykopkowi, strata czasu xD
  • Odpowiedz
jest mowa o zwycięstwie/sukcesie związanym z dostawami i wsparciem Zachodu, a o to pytałeś

@rol-ex: bzdura. I do tego bezczelnie zarzucasz mi, że nie umiem czytać. Poniżej screen mojego komentarza (to nie było nawet pytanie xD)

Nie było tu słowa o szerokopojętych dostawach i wsparciu zachodu tylko o konkretne elementy tego wsparcia i wynikające z nich obietnice. Pod wsparcie zachodu mógłbyś podłączyć równie dobrze sankcje na Rosję, więc widać, że rozszerzasz pojęcie
malinq - >jest mowa o zwycięstwie/sukcesie związanym z dostawami i wsparciem Zachodu,...

źródło: Zrzut ekranu 2023-11-30 o 13.30.17

Pobierz
  • Odpowiedz