Aktywne Wpisy

SmiecGnoj +74
Przyszłość jest teraz.
Kupiłem sobie używanego Kindla, zrobiłem jailbreaka, wgrałem koreadera, zainstalowałem "assistant.koplugin" i podałem mu darmowy klucz do gemini 2.5 flash z ai.dev.
Teraz mogę zapytać kto jest ojcem kogo gdy pogubie się podczas czytania książki i LLM mi ładnie wytłumaczy i mogę z nim analizować treść ksiązki z poziomu Kindla za darmo, nie wyzywa mnie od debili jak czegoś nie łapie.
#czytajzwykopem #sztucznainteligencja
Kupiłem sobie używanego Kindla, zrobiłem jailbreaka, wgrałem koreadera, zainstalowałem "assistant.koplugin" i podałem mu darmowy klucz do gemini 2.5 flash z ai.dev.
Teraz mogę zapytać kto jest ojcem kogo gdy pogubie się podczas czytania książki i LLM mi ładnie wytłumaczy i mogę z nim analizować treść ksiązki z poziomu Kindla za darmo, nie wyzywa mnie od debili jak czegoś nie łapie.
#czytajzwykopem #sztucznainteligencja
źródło: image
Pobierz
annlupin +12
oglądam sobie film Autopsja Jane Doe a co uwas

1) Serwer KVM Mini jest teraz tańszy i taki pozostanie jak rozumiem - 30.70gr / msc (rocznie pewnie taniej) i cena się utrzyma dla Was na okres 5 lat!
2) Za 369zł (jednorazowo) możecie podwoić swoje zasoby. Czyli z 1 rdzenia, 2GB ramu i 40GB dysk dostaniecie 2 rdzenie, 4GB ramu i 80GB.
Oczywiście, że wziąłem 2 :P
Cieszę się, że webh nie zawodzi w promocjach, pytanie jak oni się utrzymują lol
PS. Jedyne co bym wprowadził to możliwość dynamicznej zmiany zasobów - Libvirt to umożliwia, że dajecie użytkownikowi np. 8 rdzeni, ale tylko 1 działa. Potem można bez restartu maszyny dodawać kolejne zasoby. Ale to detal
#vps #serwery #serwer #webdev #hosting #webh #vps #ubuntu #windows #debian #centos #linux #promocje #blackfriday #cybermonday #blackweek
Jak bym miał płacić ponad 30 to całkiem bym zrezygnował i przesiadł się całkowicie na Contabo. Za 11Eur mam 4 rdzenie, 8GB RAM i 400GB SSD. Aktualnie na BF też jest promocja i można te 400GB w cenie podstawowego dostać.
Ewentualnie jak komuś nie zależy na jak najniższym pingu to może
CPU : Intel ATOM N2800 - 2c/4t - 1,86 GHz/1,86 GHz
Pamięć : 4 GB DDR3
Storage : 1 x 1 TB HDD SATA none
Przepustowość do sieci publicznej :
@jagodowy_krol @fervi Rzecz chyba najważniejsza przy dedykach o której zdajecie się zapominać to to, że tam nie występuje backup danych a w tańszych opcjach nawet RAID, a z kolei wydajność tych rdzeni które tam są oferowane jest raczej "taka sobie", bo są wiekowe. My w ostatnim czasie mocno zainwestowaliśmy w sprzęt i VPSy szczególnie
@webh: tak, ale nie potrzebuję tego. ten serwer jest moim backupem;
@webh: czyli występuje RAID, a to
@jagodowy_krol: https://www.raidisnotabackup.com/
@webh: ano, ja też przez dwa lata miałem darmo, a potem poszło w piach bez ostrzeżenia :P