Aktywne Wpisy

nad__czlowiek +10
#programista15k #programista25k #pracbaza #pracait #kryzysit #korposwiat #finanse #zarobki #pieniazki #inwestycje #gielda #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior

Jarek_P +690
Pół roku temu pisałem tutaj o tym, jak to kupiłem sobie przewody zasilające nie na aliexpress, tylko od polskiego dystrybutora, sprzedającego legalnie. W skrócie: kupiony przewód komputerowy mający według opisu wytrzymywać 16A miał w sobie dwa cieniutkie druciki z miedziowanego żelaza i brak przewodu ochronnego, jego używanie zaś było realnym jechaniem po bandzie w zakresie zagrożenia zarówno porażeniem, jak i pożarowego.
Obiecałem wtedy że nie odpuszczę, pociągnę sprawę dalej. I cóż... pociągnąłem.
Obiecałem wtedy że nie odpuszczę, pociągnę sprawę dalej. I cóż... pociągnąłem.

źródło: be888a09c3da91de6d56b705764b86190092bc68c5d808cc48a144a3c7781bc9
Pobierz
20% bezrobocia? Ja w nim nie będę
Apokalipsa zombie? Będę tym co przetrwa
20% bezrobocia oznacza że albo będziesz bezrobotny albo twoja pensja masakrycznie spadnie bo w gospodarce naczyń powiązanych jak coś upada to zaraz kolejna firma upada bo brakuje zaufania na rynku i ludzie nie mają pieniędzy. Obrzydliwy komentarz że wolisz żeby 20% ludzi zdychało z głodu z nie swojej winy tylko z gierek ludzi u góry żebyś Ty mógł zachować swoją wartość nabywczą. 20% bezrobocia oznacza ogromną tragedię milionów rodzin a nie 20% pracowników.
A gdyby się okazało że ty byłbyś w tych 20% bezrobotnych to byś ujadał na Balcerowicza i błagał o interwencję Glapińskiego.
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
#nieruchomosci
#ekonomia
#gielda
źródło: temp_file7230611280541700745
Pobierz@giorgioflojdini: albo będziesz mieć po staremu, albo dostaniesz podwyżkę. Pieprzysz głupoty.
to zależy czy jest z pisu( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Rustyyyy: Taki drący japę przed sklepem bezdomny schizofrenik też jest na swój sposób wyjątkowy ( ͡º ͜ʖ͡º)
@JoeGlodomor: przecież przy takim bezrobociu to się będziesz modlił o utrzymanie pracy nawet za mniejszą płacę. O podwyżce nie będziesz myślał, a jak pomyślisz to pierwszy polecisz xD
Nie mówiąc już o oczywistych parametrach takich jak dramatyczny wzrost przestępczości / korupcji,
spadek zaufania do bezpieczeństwa w kraju / inwestycji zagranicznych.
Prawda jest taka, że RPP nieźle wyszła z całej tej
@opewnieJerzy: praca kasjerki, pielegniarki, śmieciarza jest bardziej potrzebna od korporacyjnego trzepacza kodu czy tabelek w excelu.
A potem taki wielkomiejski szlam przyjdzie i napisze hurr 20% bezrobocia, dobrze wam tak polaczkyy. Kwintesencja tego ścieku.
A teraz twierdzą ze 20% bezrobocia będzie ok bo przecież takich wielkich specjalistów to nie dotknie? Jakim trzeba być cymbałem żeby mieć