@Orowerbogatszy też o tym pomyślałem xD ktoś uzdolniony jako grafik mógłby przerobić na lampy ze światłem UV hehe. A czemu ten jeden synek taki na brązowo? Nie dogadali się..
@reaper6161: Urban legend? Zawsze mi mówiono żeby nie ubierać białego do lasu bo kleszcze lubią. Widziałem też testy i faktycznie na białym było zawsze więcej kleszczy. Sam już nie wiem.
kleszcze lgną do jasnych kolorów. Dlatego Tutela sugeruje, by na wycieczkę do lasu wybrać raczej ciemne ubrania.
@Orowerbogatszy no urban legend, kleszcz raczej nie ma oczu, bo po co mu, jak ładuje całą mordę w ciało ofiary? XD a na białym po prostu bardziej widać.
@Orowerbogatszy @reaper6161 nie wiem jak kleszcze, ale jeżdżąc z kolesiem po lasach ja byłem ubrany w ten zielony hi-vis, on na biało i na nim siadały chmary strzyżaków, na mnie nic.
@R_O_T_T_E_N Nie, kleszcze nie lgną do konkretnych kolorów, ale raczej reagują na bodźce chemiczne i cieplne. Mają zdolność do wykrywania CO2, ciepła ciała i substancji chemicznych, które pomagają im zlokalizować potencjalne ofiary do ugryzienia. Kolor odzieży nie wpływa bezpośrednio na ich wybór. Na białym łatwiej je zauważyć XD
@R_O_T_T_E_N: widziałem to na instagramie. w komentarzac oczywiście
jestem RODOWITYM warszawiakiem i to nie prawda
to na pewno słoiki. jak ktoś się tu urodził to tak się nie ubiera
jak ktoś jest ciekawy to absolutnie każdy temat dotyczący wydarzeń w wawie zmienia się w dyskujsę kto jest prawowity i od ilu pokoleń xD w innych miastach też tak macie?
źródło: temp_file2461790022338023784
Pobierz@Redbulltabak: W tym wypadku byłoby to wskazane
A czemu ten jeden synek taki na brązowo? Nie dogadali się..
Sam już nie wiem.
kleszcze lgną do jasnych kolorów. Dlatego Tutela sugeruje, by na wycieczkę do lasu wybrać raczej ciemne ubrania.
Edit. Sprawdziłem, nie mają.
Co u licha robią majdanowie rozenkowie w moim domu?!
jak ktoś jest ciekawy to absolutnie każdy temat dotyczący wydarzeń w wawie zmienia się w dyskujsę kto jest prawowity i od ilu pokoleń xD w innych miastach też tak macie?
Komentarz usunięty przez moderatora
@Orowerbogatszy: Za to Strzyżak sarni uwielbia ciemne ciuchy.
@xqwzyts Takie rzeczy tylko na Warszawszczyźnie. ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Redbulltabak:
źródło: Redbulltabak
Pobierz