Aktywne Wpisy

Bolerro +183
Mirki, pokaże wam sztuczkę!
#heheszki
#heheszki
źródło: temp_file4679719948313327699
Pobierz
kapitanbiedapl +87
Zrobiłem kilkanaście sloikow z kiełbasa zaraz będę testowal ale pachnie obłędnie wyślę ze 2 słoiki losowej osobie która da plusa konkurs trwa do 17.09 godz 23:59
#wykopaka #konkurs #jedzenie #jedzenie71 #gotujzwykopem
Ps mirabelki mają 2x wieksza szanse na wygraną standardowo zielonki udziału nie biorą
#wykopaka #konkurs #jedzenie #jedzenie71 #gotujzwykopem
Ps mirabelki mają 2x wieksza szanse na wygraną standardowo zielonki udziału nie biorą
źródło: temp_file7093005585937638096
Pobierz

Mirki, przeglądam sobie oferty pracy i tak się zastanawiam... jaki uniwersalny zestaw umiejętności i wiedzy powinien mieć Junior DevOps? Pracuję w IT od 10 lat, ale zajmuję się obszarami zupełnie innymi. Mam ochotę zmienić trochę swoje zainteresowania zawodowe, stąd pytanie. Jeśli muszę znać języki programowania, to jakie? Jakieś środowiska specjalistyczne (docker, wirtualizacja, linux?, zabbix?). Do klasycznej developerki mnie nie ciągnie, nigdy nie chciałem być programistą (choć poniekąd nim jestem, bo wykorzystuję w swojej pracy elementy niektórych języków programowania), DevOps brzmi interesująco i zdaje się, perspektywicznie.
To jest aktualne.
@jakis_login: nie ma czegoś takiego, znajdź sobie 5 ofert pracy i ucz pod konkretne oferty. A najlepiej zdobądź 4-5 lat doświadczenia jako backendowiec mid i dopiero potem idź w stronę mid devOpsa. Bez sensu być devopsem bo backgroundu koderskiego
zdecydowanie łatwiej ci będzie zrobić tak:
junior java/python dev -> mid java/python dev -> mid devOps