Wpis z mikrobloga

Siłownia nie zagłuszy chęci związku, spacery też nie. Każecie opowi powtarzać do skutku ciągle to co już robił. Jak można oczekiwać że robiąc ciągle to samo dostanie się ten efekt?

Tutaj wielu z was ma problem zaakceptować fakt że OP chce poprostu spróbować związku? Czemu wy ktorzy spróbowaliście mu odradzacie? To trąci taką hipokryzją.

A to że OP ma depresję bo jest sam? Co ma leki brać? I co będzie po skończonej
  • Odpowiedz
Dobrze część osób ci tu napisała, druga osoba nie naprawi problemów z tym, że sam się źle w swoim towarzystwie czujesz. Takie podejście nawet odpycha drugie osoby do potencjalnych związków.

Te porady o hobby to nie jest jakiś trick do znalezienia kobiety a do tego, byś robił w życiu coś co lubisz poza pracą. Ważne abyś sam się zee sobą dobrze czuł.
Jak z tym sobie nie radzisz to nie kobieta a
  • Odpowiedz
@m0rgi: "Ważne abyś sam się zee sobą dobrze czuł.
Jak z tym sobie nie radzisz to nie kobieta a psycholog ci potrzebny."

Ile można dobrze czuć się samemu? Jesteśmy ograniczeni odnośnie tego ile czasu możemy wytrzymać w samotności. Autor pisał że potrafił dobrze się czuć będąc samemu ale ta formuła się wyczerpała. Czemu miałby powielać ciągle ten sam schemat?

Ja znam znajomych co po rozstaniu mieli depresje ale szybko kogoś sobie znaleźli i
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): Nie zgadzam się z tą wypowiedzią:

Drogi Mirasie. Jestem świadomy, że temat jest oklepany, spopularyzowany i przez to spłycony/strywializowany, jednak mimo to gorąco zachęcam Cię do przejścia indywidualnej Psychoterapii. Nie bezefektywnej rozmowy z psychologiem, tylko Terapii u Psychoterapeuty.
Byłem u psycholog (specjalność Psycholog/Psychoterapeuta/Seksuolog) na 3 spotkaniach (można być anonimowym). 2 pierwsze spotkania dały mi bardzo dużo, w końcu zrozumiałem wiele swoich zachować, których nie rozumiałem przez całe życie. Trzecie
  • Odpowiedz
Dokładnie tak, duszpasterstwa akademickie i ew. kierunek dalekiego wschodu - polecam date in asia. Poznałem tam kochaną dziewczynę i miesiąc temu stuknęło nam 5 lat razem.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim

mityczne "zajmij się sobą, znajdź hobby" w miarę działało

No i musisz sprawić, żeby działało nadal. Nie ma innej opcji. Odpuść kobiety, to jest jedyna droga. Jeżeli nie znalazłeś do tej pory to już nie znajdziesz - taka prawda, brutalna, ale im szybciej zaakceptujesz tym lepiej.
  • Odpowiedz
@abhagebhar:

"Oni dyskutują o tym dziś czy płacić w restauracji czy nie i o innych strasznie ważnych problemach."

No słuchaj, nie żeby coś ale około 30% kobiet chodzi na randki tylko z powodu żeby się najeść za free.

Żyłeś w innych czasach i twoje rady odnośnie życia obecnie nie mają takiego przełożenia jak kiedyś.
  • Odpowiedz
@Panzwyklykly: mężczyzny nie pyta się o wiek chamie ! Nieważne ile mam. Ważne na ile wyglądam. Wyglądam na "po 40" a mam "po 50" :) Moja żona wygląda na 28. Takie geny. Żadnych zabiegów. Nie przesadzam. Nieraz śmiesznie jest. Przychodzi pan kafelkarz i mówi "pana córka tu była" :)

Co to za różnica ile mam. Spokojnie bym sobie znalazł koleżankę w wieku poniżej 30. Nieraz aż żal, że się tyle
  • Odpowiedz