Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 50
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nietak7:

Czy darmowe podpaski są ważne? Może i tak. Ale jak w domu zawalił ci się dach to malowanie ścian nie poprawi twojej sytuacji. Najpierw pensje dla nauczycieli oraz obowiązkowe psychotesty, cała reszta to aktualnie fanaberię.

A co do tej pani, to pożyjemy, zobaczymy.
  • Odpowiedz
Jest młoda, mam nadzieję że i nowoczesna, trzeba dać jej szansę, skąd wiesz jeden z drugim piwniczaki jak to będzie, każdy lepszy od tej pisowskiej zgraji z czarnkiem na czele
  • Odpowiedz
ale wiesz o tym, że zasady etyczne niekoniecznie muszą być czerpane z religii?

@Kotouak: Jasne, masz rację. Tyle że religia trafia do największej grupy osób, więc jest przydatna.

ja bardziej szanuje ludzi, którzy są przyzwoici ze względu na inteligencję emocjonalną, niż ze strachu przed absolutem

Najważniejsze, żeby byli przyzwoici, bez względu na motywację.
  • Odpowiedz
@nietak7: Ja to bardzo nie lubię lewicy, ale jednocześnie uważam że ADB akurat dobrze tej edukacji zrobi. Trzeba pozbyć się w jakiś sposób tej zaściankowości, ciemnogrodu i kultu papieżaka na rzecz jakiegoś nowocześniejszego podejsćia do edukacji. Aktualnie polskie szkolnictwo jest tak zacofane, że przestawienie w całości na jakieś woke-pierdy jest niewykonalne, a za to inne rzeczy mogą się zmienić na plus.
  • Odpowiedz
@pawelczixd: jest skrajną lewicową populisktą która ładnie się wypowiada. Lewicowy odpowiednik Krzysztofa Bosaka. Ja nie chcę żeby ktoś kto ma skrajne poglądy reformował szkoły. Już wystarczy nam Czarnków.
  • Odpowiedz
@Worm91 jednak takie zachowanie według Kościoła jest grzechem czasem zwykłym, a czasem wołającym o pomstę do nieba (czyny homoseksualne), a czasem najcięższe, które mogą zostać odpuszczone tylko przez biskupa lub upoważnionego przez niego kapłana (aborcja), z tego wszystkiego trzeba się spowiadać i nie można dostać rozgrzeszenia jeśli nie postanowi się z tym zerwać. Ostatnio było głośno o Joannie Jędrzejczyk, która podczas spowiedzi powiedziała, że popiera prawo kobiet do aborcji i przez
  • Odpowiedz